Fodbolddrøm gået i opfyldelse for Aars-dreng

Af Torsten Hansen, Onsdag, 02/02/2022 08:30

FODBOLD: En drøm er gået i opfyldelse for 18-årige Mads Lautrup Freundlich i Aars. Han har netop skrevet kontrakt med Hobro Idræts Klub, og glæder sig til at skulle spille 1. divisionsfodbold.

- Det er en trainee-kontrakt, der giver mig mulighed for at kombinere fodbold og skole, siger Mads Lautrup Freundlich, der har kæmpet for det i et stykke tid og er stolt over at det er lykkedes at få en kontrakt.

Mads Lautrup Freundlich har spillet i Hobro Idræts Klub i et par år. Han kom til klubbens U16-hold direkte fra AaB, og er begyndt at træne med førsteholdet i Hobro.

- Jeg har kæmpet for at få kontrakten, og her efter årsskiftet synes jeg, at jeg ramte det hele, og alt gik op i en højere enhed, fortsætter Mads Lautrup Freundlich.

I klubben må de have haft samme følelse, ford nu var de klar med kontrakten.

Mads Lautrup Freundlich læser HF på fjernstudie, og skolen er indforstået med hans fodboldkontrakt.

- Klubben og skolen taler sammen. Det betyder, at de opgaver jeg skal aflevere bliver passet ind i forhold til min fodboldkarriere. Jeg får heller ikke fravær fra skolen, når jeg ”arbejder” med fodbold, forklarer han.

Debut

Mads Lautrup Freundlich har fået debut på førsteholdet, men håber at få flere minutter på banen.

- Jeg fik debut i en pokalkamp og har også være inde i en 1. divisionskamp. Nu arbejder jeg på, at det skal blive til meget mere, siger Mads Lautrup Freundlich.

Den nye divisionsspiller i Hobro har ikke boldfølingen fra fremmede. Hans far, Morten Freundlich, har spillet fodbold i mange år, og er i dag førsteholdstræner i Aars Idrætsklub.

- Jeg begyndte da jeg var tre eller fire år, og min far har altid været ved min side, og har trænet mig. Han hjalp også, da jeg skiftede til AaBs U13-hold og siden til Hobros U16, siger Mads Lautrup Freundlich.

I dag er han 18 år og på vej til at skulle slå igennem. Han bor stadig hjemme hos forældrene i Aars.

Hans første mål har været at få en kontrakt. Nu hvor det er lykkedes er næste mål, at få flere minutter på førsteholdet.

- Derefter er målet at få en større kontrakt, lyder det fra den glade spiller.

Den nuværende kontrakt gælder til 2024.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"