Fordi arbejde er vigtigt!

Torsdag, 10/09/2009 21:17

LÆSERBREV:
Af: Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen (V) og Spidskandidat til Regionsrådet, Birgitte Josefsen (V).
Mandag kommer beskæftigelsesminister Inger Støjberg på besøg i Nordjylland. Her vil vi vise hende Aalborgs nyeste køkken, som er indrettet med størst muligt hensyn til gode arbejdsrutiner og det bedste arbejdsmiljø.
Efterfølgende besøger vi et plejehjem, som har åbnet sine døre på fuldt gab for medarbejdere, som har brug for et lidt mere rummeligt arbejdsmarked.
I dagens Danmark skylder vi alle at kunne have en plads på arbejdsmarkedet i et godt og givende job. Det, at have et arbejde og indgå i en relation med kolleger på en arbejdsplads, er med til at give indhold i livet og give en fornemmelse af, at man hører til og bidrager med noget.
Om du er på arbejde en eller to timer om dagen eller arbejder på fuld tid er egentlig ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at du er med. Selvfølgelig kan der være borgere, som simpelthen ikke magter at have et job. Men for langt de fleste vil et job give et indhold i tilværelsen, som ikke kan erstattes af andre aktiviteter.
Derfor mener vi, at vi på det danske arbejdsmarked skal arbejde hen mod modeller, hvor vi i langt højere grad end i dag kan deltage på det niveau, som er passende i forhold til den indsats, vi hver især har ressourcer til at bidrage med.
Et godt eksempel er en medarbejder i et køkken, som efter mange års hårdt fysisk arbejde må opgive sit fuldtidsjob. Her kan et deltidsjob i anretter-køkkenet på et plejehjem være en god løsning.
Men vi skal også anerkende, at med de muligheder, vi har i dag, kan vi helt undgå disse nedslidninger. Mulighederne for at indrette arbejdspladserne skal benyttes, så medarbejderne får optimale vilkår.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"