Frit skolevalg eller fri ”leg” for Børne og Arbejdsmarkedsforvaltning:

Af Ture Damtoft, Onsdag, 12/02/2020 13:47

Kristian Skriver, Golfparken 19, Farsø og fra juni Galgehøj 23, Aars, har mange spørgsmål til kommunen:

 

Som så mange andre forældre i disse dage, står jeg en smule magtesløs og meget undrende og ser til, hvordan vores børn bruges som brikker i et puslespil eller elementer i en produktionshal.

Spørgsmålene er mange og svarene er mildest talt få. Hvorfor vil man ikke have tre børnehaveklasser på Aars Skole, når der er plads og fysiske rammer til det? Hvorfor skal vores børn besøge deres "kommende” skole med forældre og med børnehave for efterfølgende at få besked på, at de ikke kan komme på Aars Skole alligevel? Hvorfor skal vi som forældre dokumentere, at vi skal bo i Aars Skoles skoledistrikt, når vi har købt byggegrund og fået byggetilladelse af Vesthimmerlands Kommune? Hvorfor er man ikke mere ”ordentlig” overfor tilflyttere, når man sandsynligvis bruger en masse økonomiske ressourcer for at få folk til at flytte til vores kommune, hvor befolkningstallet i forvejen falder? Og til sidst, hvad er frit skolevalg egentlig? Jeg er kommet i tvivl, og måske er det bare mig og flere andre, som ikke forstår hvad det dækker over?

For en god ordens skyld, skal det lige nævnes, at denne undren intet har med Østermarkskolen at gøre. For jeg har fuld tiltro til, at Østermarkskolen er lige så god og har lige så kompetente lærere som Aars Skole. Men man kan vel ikke fortænke de berørte forældre i, at de gerne vil have deres børn i den skole, hvor nabokammerater eller søskende skal gå/i forvejen går. Med det in mente kan lidt sund konkurrence vel også være med til at sikre kvaliteten. Derudover er det også en meget kortsigtet strategi at køre med meget store klasser.

Indrøm nu, at der er trådt i spinaten og få det rettet til, inden det skaber endnu mere forvirring og utryghed i børnenes hoveder. Alle kan lave fejl, og alt kan tilgives og glemmes, hvis man tager ansvar og ikke er for stolt til at indrømme. Men kom i gang med det samme. Giv forældrene et svar, inden børnene igen skal besøge deres kommende mini-SFO. Vær servicemindet som bare pokker, når borgere endelig tilvælger vores kommune fremfor en anden kommune, som i modsætning til vores har befolkningsvækst. Stol på kommunens borgere, når de siger, at de er ved at flytte. Om ikke andet, så gør jer den ulejlighed og spørg økonomiudvalget. Det er jo trods alt kommunen, der sælger de fleste byggegrunde her i byen.

Hvis alt det her bøvl er godt for noget - udover at beslutningen ændres - så er det at se det engagement og sammenhold, der findes i byen. Også fra folk der ikke selv er direkte involveret.

Opret nu de seks børnehaveklasser og gør som I prædiker med ”det gode børneliv”.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"