Genåbning af skoler: "Svært at gå i detaljer"

Af Ture Damtoft, Onsdag, 08/04/2020 09:59

VESTHIMMERLAND: Der bliver arbejdet på højtryk i Vesthimmerlands Kommune for at blive klar til at genåbne daginstitutioner og skoler onsdag, 15. april.

I går udtalte formand for Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune, at man afventede retningslinjer fra Kommunernes Landsforening (KL).

Det gør hun fortsat, men sent i går eftermiddags kom der så retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

De indeholder en lang række tiltag, som "det påhviler ledelsen at sikre".

Plads til fortolkning

Legetøj skal f.eks. vaskes minimum to gange dagligt, og der må ikke medbringes legetøj hjemmefra. Tablets skal "gerne" aftørres flere gange dagligt, og børnene må ikke dele en tablet "hvis muligt".

Der er altså plads til fortolkninger i Sundhedsstyrelsens ordbrug, og det er bare én af grundene til, at Inger Nielsen ikke er klar til at gå i detaljer om kommunens planer.

- Det er da noget af en udfordring. Der er masser af mennesker inde over det her. Vi kigger f.eks. på rengøringen. Hvor vi før har haft synlig rengøring, så der blev gjort rent i dagtimerne mens børn og pædagoger var der, så tænker vi nu på ikke synlig rengøring, så legesager og rummet er gjort rent og klar til brug, når børnene ankommer. Vi skal gøre det så trygt som overhovedet muligt for vores børn og personalet, men det er svært at gå helt ned i detaljen lige nu, siger Inger Nielsen.

I kommunens direktion arbejder de på, hvordan man overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Samtidig er Skole- og Dagtilbudschef Anders Norup i kontakt med de enkelte skoler og daginstitutioner for at finde de bedste og samtidig mest praktiske løsninger.

Et koordineringsarbejde, som ikke er blevet afsluttet på de mindre end 48 timer, siden statsministeren meldte genåbningen ud og mindre end 24 timer efter Sundhedsstyrelsens udmelding.

Kan klare opgaven

- I den situation vi står i nu, kan ingen være interesserede i, at vi melder noget ud, inden vi har lavet en grundig plan for, hvordan vi skal have det her iværksat. Vi tager selvfølgelig opgaven på os, og det kan vi. Vi arbejder grundigt på at gøre det på den bedst mulige måde udfra retningslinjerne. Det bliver da virkelig en stor opgave. Men, det er det, der er meldt ud, og det er det, vi skal arbejde efter og prøve at gøre så godt som muligt, og det er jeg sikker på, de også vil ude på de enkelte institutioner og skoler, siger Inger Nielsen.

Hun kommer også med opfordring til forældre om at lade deres børn gå i skole, men hvis nogen vælger at holde børnene hjemme for nu, har hun en vis forståelse for den beslutning.

- Jeg har jo også hørt, at der er nogen forældre, som ikke er trygge ved at sende deres børn i børnehave eller skole endnu. Så i Vesthimmerland vil der nok også være forældre, som tænker, at deres børn ikke skal være sammen med en masse andre endnu. Hvis man som forældre har en anden mulighed for at få dem passet og laver undervisningen med børnene, så tæller det ikke som fravær, siger Inger Nielsen.

Hun håber på at have en konkret plan i løbet af onsdagen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"