Glæde over at de store elever må komme på skolen igen

Af Torsten Hansen, Torsdag, 11/03/2021 11:08

Det er samtidig en udfordring at få alt til at lykkes med udeundervisning

AARS: - Det er rigtig godt, at vi nu får mulighed for at mødes med de store elever. Det er godt, at de kan være fysisk sammen, siger skoleleder Søren Toft Mølgaard, Aars Skole, som reaktion på, at eleverne fra 5. til 8. klasse fra mandag må komme i skole en dag om ugen.

Kravet er dog, at eleverne skal opholde sig udendørs, hvilket er lidt af en udfordring netop på Aars Skole.

- Vi kan ikke have de store elever på skolens udeområder, fordi de bruges allerede nu af de små elever. Derfor skal vi finde andre steder til de store elever, fortsætter Søren Toft Mølgaard.

Derfor har Aars Skole lidt af en praktisk udfordring.

- Vi har planlagt, at eleverne skal komme på forskellige dage, og så skal vi finde de bedst mulige uderum til dem. Vi skal samtidig tage hensyn til, at Østermarkskolen står med et tilsvarende problem. Og vi må ikke være for mange folk på samme sted på samme tid. Derfor skal vi koordinere det hele med dem, uddyber Søren Toft Mølgaard.

Han forestiller sig, at Aars Skoles elever muligvis kan benytte idrætsanlægget ved Aars Idrætsklub. Der er også tanker om at spørge spejderne, om udearealerne ved spejderhytten kan benyttes.

- Heldigvis er det sådan, at når lærerne kommer igang, så får de ofte nye gode ideer. Men det er ikke kun plads det handler om, vi skal også tænke undervisning ind i det, siger skolelederen.

Alt i alt er der mange praktiske udfordringer der skal løses. Hvis vejret er dårligt, kræver det tøj der passer til vejret. Dertil kommer, at lærerteamet skal kunne varetage opgaven bedst muligt.

For at klare det sidste, så har skolen besluttet, at de klasser der skal møde ind på de pågældende dage, af hænger af hvornår de har de samme lærere i flere timer samme dag. Det betyder, at det ikke nødvendigvis er alle 5. klasser der mødes samme dag. Det kan godt være en 8. klasse og en 5. klasse den ene dag, og en 6. klasse og en 7. klasse næste dag, hvis det passer bedst med lærertimerne.

- Omkring vejret, så er det vigtigt, at det ikke er en overlevelsestur. Det handler om undervisning, forklarer Søren Toft Mølgaard.

En praktisk udfordring er blevet afklaret torsdag morgen. Eleverne med udeundervisning har fået lov til at bruge skolens toiletter, hvis det er nødvendigt.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"