Grønlandsk kunst og musik på kunstmuseet i Aars

Af Torsten Hansen, Lørdag, 06/07/2019 10:25

AARS: Der er måske lidt knas på linjen i Rigsfællesskabet mellem Danmark og Grønland - Kalaallit Nunaat på originalsporget.

Himmerlands Kunstmuseum bygger bro mellem to forskellige kulturer med udstillingen Grønland NU, som åbner om ca. tre timer, hvor der er fernisering og en koncert om den grønlandske myte om Havets Moder - en myte som nok er lige så fremmedartet som de græske for den almene dansker.

Det er duoen INUANIMA, der opfører performance koncerten ”Havets Moder” frit fortolket over den grønlandske myte. Det bliver en koncert fyldt med grønlandsk dans og sang.

- Vi er på Himmerlands Kunstmuseum meget glade for at kunne præsentere en ny udstilling med titlen Grønland NU, siger formanden for Himmerlands Kunstmuseum, Gitte Pedersen.

Udstillingen er en vandreudstilling, som blev vist første gang i sommeren 2018. Siden har den været rundt i det ganske land, og når vi kommer til efterårsferien, har den været udstillet ni gange.

Det er en udstilling med ni kunstnere fra Grønland eller med stærke bånd til Grønland, og den kan ses frem til 1. september.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"