Grønt aktivitetsområde på tidligere rådhusgrund

Onsdag, 01/09/2021 09:00

AARS: Det har længe været uvist, hvad der skal ske med friluftsbadet i Aars og den tidligere rådhusgrund mellem Jyllandsgade og Himmerlandsgade.

Venstres byrådskandidater i Vesthimmerland har et ønske og en skitse, som de arbejder med.

Tanken er at bevare friluftsbadet i midtbyen, erstatte hegnet med råglas og renovere badet fra 1939 til en ny æra.

Samtidig skal rådhusgrunden gøres til et grønt aktivitetsområde med udeskole-inventar, grøn labyrint, udesport osv., så det falder ind i omgivelserne sammen med det allerede eksisterende Hot Spot for de unge.

- Det ligger fast, at den nuværende svømmehal skal nedrives når det nye Vesthimmerlands Svømmecenter er opført i Aars Vest. Det åbner mulighed for at bevare de eksisterende omklædningsrum, toiletter og depot, men også den nuværende grillcafe. Det hele trænger til en kærlig hånd, men kan åbne for en løsning, som signalerer aktivitet ved indkørslen til Aars, siger byrådskandidat for Venstre, Thorkil Christensen, der er en af ophavspersonerne til ideen.

En særlig historie

Friluftsbadet har en særlig historie i Aars og vækker følelser hos mange borgere.

Derfor mener Venstre-kandidaterne, at det kan være en god ide at bevare badet og holde det åbent i tre måneder om sommeren. Om vinteren kan et af bassinerne gøres til skøjtebane.

Når svømmehallen fjernes bliver der plads til f.eks. fem bynære autocamperpladser, men også et parkeringsområde med ladestandere til el-biler.

Lukker udkørsel

Ved at lukke P. Stubsvejs udkørsel i Himmerlandsgade, og i stedet føre Jyllandsgade over til Hans Tavsens Vej, kan rådhusgrunden og friluftsbadet kobles sammen. Der kan anlægges en sti i stedet for en asfalteret gade, så fodgængere og cyklister nemt kan komme f. eks. fra bussen i Himmerlandsgade til Jyllandsgade, mens bilister kører uden om.

Med en grøn labyrint, et skulpturområde, lav beplantning og byinventar kan der skabes en grøn oase på den kuperede rådhusgrund, som også kan rumme udeskole, evt. med et ”glashus” tilknyttet i tilfælde af regnvejr. Alle skoler skal kunne booke sig ind i udeskolen, og undervisningen kan være med udgangspunkt i det, man ser og oplever i aktivitetsområdet; biologi, regning, historie osv.

- Det er min opfattelse, at et aktivitetsområde vil signalere åbenhed for alle, der kommer til Aars, og at dette forslag kan blive en mere interessant løsning, end hvis der bygges boliger på grunden. Vi har brug for et åndehul i Aars, og vi har pladsen - endnu. Kommer der om nogle år et bedre forslag, er grunden i behold, og det vil være muligt at lave en ændring, uden at det har kostet en formue, siger Thorkil Christensen.

Venstres kandidater i Aars og omegn, Thorkil Christensen, Jakob Dyrmann, Birgitte Sørensen, Inger Nielsen og Jakob Nørgaard, vil arbejde for at opnå flertal for ideen i det kommende byråd, så planen kan sættes igang nogenlunde samtidig med, at det nye svømmecenter i den anden ende af byen står klar til brug i 2022.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"