Groft hærværk flere steder i Aars: 41-årig mand anholdt takket være vidner

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 20/12/2022 11:40

OPDATERET kl: 15.14 tirsdag.

Politiet bekræfter, at den 41-årige også er sigtet for hærværket ved Sparekassen Danmark. Han er blevet løsladt efter forhør i Aalborg. Politiet oplyser endvidere, at der var tale om en lille økse og ikke en hammer, som den sigtede var i besiddelse af. Det gør ikke nogen forskel i forhold til sigtelsen, eftersom der er tale om hærværk og ikke vold. 

AARS: Takket være nogle unge fyre fik politiet sent onsdag aften fat i en 41-årig mand fra Aars, der tilsyneladende havde begået groft hærværk flere steder i Aars.

Det drejer sig om Lægehuset Østermarken, Aars Apotek, Foto-Lab ved Søren Friis og muligvis Sparekassen Danmark.

Hærværket skete omtrent i tidsrummet fra lidt over kl. 23 til 23.50, da manden blev anholdt.

I lægehuset er der knust glas i hoveddøren, glaspartier indenfor og to pc-skærme.

På apoteket er vinduerne ud mod parkeringspladsen blev knust.

Hos Foto-Lab ved Søren Friis i Himmerlandsgade er ni af ti vinduer forsøgt knust.

Der er også to træplader i facaden hos Sparekassen Danmarks filial i Himmerlandsgade, men politiet har ikke bekræftet, at der skulle være tale om hærværk, og heller ikke om det er knyttet til de tre andre tilfælde.

Høje brag

Efter at have talt med en af de forurettede kan der stykkes et sandsynligt hændelsesforløb for de tre første forhold sammen.

Tilsyneladende er der først begået hærværk på lægehuset.

Omkring kl. 23.30 kommer manden gående fra krydset Anlægsvej og Himmerlandsgade over mod Foto-Lab og begynder med en hammer at begå hærværk på butikkens ruder.

Efterfølgende går den 41-årige over til apoteket på Søndergade. Her har en postkasse fået tre hug med hammeren og flere ruder er blevet knust.

Takket være en beboer over Foto-Lab og to studerende fra HEG blev manden først anmeldt og mindre end 10 minutter senere anholdt af politiet.

De to studerende var Simon Pedersen og Hjalte Skjøth, der fik en øl eller to på Aviskontoret og tilfældigvis var ude og få noget luft.

- Hjalte ringede til politiet, mens jeg fulgte efter ham sammen med ham, der bor til leje over fotografen. Vi gik nok 50 meter efter ham. Han gik helt normalt. Jeg begyndte at optage, og på den video kan man høre nogle høje brag ovre fra apoteket. Han gik videre med hammeren i hånden. Jeg talte med politiet, og fortalte dem, hvor vi var, og lige efter ankom politiet. Han smed bare hammeren fra sig, og politiet fik ham ned på jorden og anholdt, fortæller Simon Pedersen, der ikke på nogen måde følte sig truet.

Anholdt og sigtet

Tilbage står der tre bygninger med ret store skader.

Søren Friis fik kontaktet forsikringsselskabet med det samme, og i løbet af 40 minutter var skaderne repareret tilstrækkeligt til, at han kan holde åbent uden problemer.

Der er også åbent som normalt på Aars Apotek og hos Lægehuset Østermarken.

- Takket være min lejer og de to friske fyre fra HEG fik de heldigvis fat i ham. Det er rart at vide, det ikke er personligt. Jeg tror, han gik efter min butik, fordi der var masser af lys. Jeg har nogle ret gode overvågningsbilleder og har ikke set ham før, siger Søren Friis.

Hos Sparekassen Danmark bekræfter kommunikationschef Bjarne Hvirring, at der blev begået hærværk på flere ruder onsdag aften, hvoraf en af den knustes helt.

- Pengeautomaten har også fået nogle slag, og den er nu ude af drift, men jeg kan ikke sige, om hærværket på vores filial i Himmerlandsgade har noget med de andre tre forhold at gøre, siger Bjarne Hvirring.

Pengeautomaten forventes at være i drift igen i løbet af onsdag, når den har fået ny skærm. 

Fra politiets side er de eneste yderligere oplysninger, at manden blev anholdt, sigtet for hærværk på lægehuset, fotografen og apoteket.

Han var ikke blevet afhørt onsdag formiddag, men om det skyldtes mangel på ressourcer, eller om manden var påvirket, kunne politikommissær Mikkel Mitchell ikke hverken be- eller af-kræfte.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"