HEG i Aars fejrede sine første tømrere

Af Ture Damtoft, Lørdag, 01/04/2023 07:00

AARS: Håndværkere, fagforbund, byggeindustrien og ikke mindst HEG selv var glade, da Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, dengang Aars Erhvervsskoler, i 2020 kunne sige velkommen til hovedforløbet på tømrer udannelsen.

Der var kun én, og det var Mikkel Møller Pedersen fra Løgstør, der fik følgeskab af Oliver Drægert Leganger fra Farsø og Kristoffer Torsted Morell, og fredag blev de tre fejret af lærere, skole, mestre og familie, da svendebreve, legater og gaver skulle deles ud efter en veloverstået svendeprøve.

En svendeprøve der begyndte for to uger siden og løb over 37 timer, og hvor de skulle konstruere en del af et tag fra bunden lige fra bestilling af materialer, tegning, udsavning og opbygning.

På dag to var det tre nogenlunde afslappede lærlinge Aars Avis mødte i lokalerne på Nordvestvej, men de begyndte at kunne mærke presset senere på ugen.

- Ja, der var pres på den sidste dag for at få de sidste ting klaret og få det til at se pænt, siger Kristoffer Torsted Morell, der bor i Haverslev, med et stort smil, mens han og de to andre svende står med svendebrevet i hånden og lige har modtaget klapsalver fra familien.

Han vandt i øvrigt en bronzemedalje, og Oliver Drægert Leganger fik "fighterlegatet" for at have gennemført uddannelsen.

Kæmpe tak til lærere

Hans forhold til HEG begyndte i brobygningen fra 10. klasse, hvor han efter to timer havde fået nok og udvandrede og i løbet af uddannelsen også har haft et par sammenstød med underviserne - de undervisere som valgte ham til legatet og kun havde ros til den nyudlærte tømrer.

- Jeg havde nok lidt svært ved at holde mig stille dengang. Jeg fik kun 2 og 4 i karakterer, da jeg kom på uddannelsen og begyndte at få 10 og 12. Lærerne har været virkelig gode, de fortjener en kæmpe tak for den måde, de har været på og hjulpet os på, siger Oliver, og hans to "medsvende" nikker og giver ham helt ret.

På det næste hold tømrere er der 22, og så er det vel slået fast, at der var brug for den fulde tømmeruddannelse i Aars.

- Det betyder lokal adgang til en lokal uddannelse, og med mange byggefirmaer i området var det efterspurgt. Vi kører et tæt samarbejde med byggefirmaerne, og de var med til at presse på for at få oprettet hovedforløbet som uddannelse på HEG. Vi siger et stort tillykke til Mikkel, Oliver og Kristoffer i dag, og glæder os til det næste hold, siger Per Stig Andersen, udannelseschef for bl.a. tømrerne.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"