Henrik Dalgaard kom ikke ind men roser fantastisk kampagne

Af Ture Damtoft, Torsdag, 06/06/2019 09:31

FV 2019: Det Konservative Folkeparti er gået markant frem også i Nordjylland.

Det ser ud til, at de får to kredsmandater, men det ser også ud til, at den lokale kandidat Henrik Dalgaard ikke har fået tilstrækkeligt mange personlige stemmer til at komme ind - med forbehold for at kun to af kredsene i Nordjyllands Storkreds har afleveret et endeligt resultat.

- Vi har fået et fantastisk resultat, og det er rigtig godt gået af vores partiformand, der har stået i spidsen for en fantastisk kampagne. Jeg vil være ærlig - det bliver svært for mig at komme ind. Men vi har fået et bedre valg, og det bliver selvfølgelig et andet fundament i Folketinget med 12 mandater. Vi kommer jo nok i opposition. Mette Frederiksen vil forsøge med en ren S-regering, men jeg håber på et samarbejde henover midten, så vi kan få en god borgerlig økonomisk politk fremadrettet, siger Henrik Dalgaard.

Han er storsindet nok til at anerkende konkurrenterne fra de andre partier.

- Jeg glæder mig på Marie Bjerres og Venstres vegne, at det ser ud til, de får frem kredsmandater, og hun selv kommer ind. Det er godt med lokale kandidater, men desværre ser det ud til, vi ikke får valgt flere fra Himmerlandskredsen. Theresa (Berg Andersen, SF, red.) og Gitte (Lopdrup, Radikale, red.) ser ikke ud til at komme ind, og det er da lidt ærgerligt, vi ikke får flere lokale stemmer i Folketinget, siger Henrik Dalgaard.

Næste skridt for ham bliver at evaluere valgkampen. Selvom den har været fantastisk og partiet har fordoblet sit mandattal på landsplan, er han jo ikke selv kommet ind, og der er altdi plads til forbedringer.

- Hele holdet i Nordjylland har kørt en fantastisk kampagne. Nu skal vi evaluere, og se hvad vi kunne gøre bedre. Selvom vi har gjort det rigtig godt, og vi er mere end tilfredse, så ligger vi under landsgennemsnittet i Himmerlandskredsen, og det kan nok gøres bedre. Men, vi er generelt rigtig godt tilfredse, og det skal vi være med en fordobling af mandaterne, siger Henrik Dalgaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"