Hjemmelavet æblegløgg, æbleskiver og vækning af nissen

Af Torsten Hansen, Mandag, 03/12/2018 13:00

Hjemmelavet æblegløgg, æbleskiver og vækning af nissen

NØRAGER: Trods regn og lidt mørkt vejr valgte 250 børn og voksne at gæste Boldrup Museum søndag den 2. december, da det årlige julearrangement blev afholdt. Da nissen blev vækket, kunne han fra sin plads på loftet skue ned på en fuldstændig proppet lade, hvor ikke mindst forventningsfulde børn kiggede op på den frække nisse.

Arrangementet var dog præget noget af en stille faldende regn. Det gjalt særligt i den første time, hvor der var meget stille på gårdspladsen og i det gamle stuehus. Det skyldes dog samtidig, at de fleste gæster var søgt ind i det nyere forsamlingslokale, hvor der var julemusik, gløgg og æbleskiver.

Gløgg og æbleskiver var der faktisk også i stuehuset, og her var de tilmed hjemmelavede, hvilket tydeligt kunne smages.

Gløggen bestod lidt usædvanligt at æblesaft og kanel. Sammen med laurbærblade og flødeskum blev det til en rigtig lækker drik.

Æblegløggen blev lavet af Per Rytter Andersen, der er med i Boldrup Museumsforenings bestyrelse. Han havde, sammen med Jytte Petersen tændt op i det gamle komfur, hvor gløggen varmede ved siden af æbleskivepanden. Jytte Petersen, der er en af museets frivillige, vendte adskillige æbleskiver, og de smagte vidunderligt.

Rundt omkring på museet var der forskellige værksteder, hvor gæsterne kunne lave juledekorationer, klippe julepynt eller putte glasur på peberkager.

- Det har været en rigtig god dag. Vi var lidt spændte på, om folk ville bevæge sig udenfor på sådan en mørk regnvejrsdag, men sikke mange mennesker, der er mødt op! For nogle år siden diskuterede vi faktisk, om vi skulle droppe julearrangementet, fordi der ikke kom så mange gæster, men jeg skal da lige love for, der er kommet gang biksen igen. Vi kan simpelthen ikke proppe flere gæster ind nu, siger en af arrangørerne, Alice Østergaard, der er kasserer i Boldrup Museumsforening.