Hjemmeplejen i Aars får måske en løsning

Af Ture Damtoft, Onsdag, 09/06/2021 08:00

AARS: Pladsmangel for hjemmeplejen på Ældrecenter Solvang i Aars bliver nu behandlet i Vesthimmerlands Kommune.

På et sundhedsudvalgsmøde i sidste uge blev medlemmerne orienteret om, at der skulle komme forslag til løsninger i begyndelsen af denne måned.

Der arbejdes med en løsning, hvor der frigives yderligere plads på Solvang via en udflytning af tilbuddet "Børn i bevægelse", som er i kontraktforhandlinger med en privat udlejer.

Det ville frigøre 250 til 300 kvm. til hjemmeplejen.

Der er også oprettet en arbejdsgruppe med repræsentanter for de tre enheder med base på Solvang. Det er Plejecenter Solvang, Distrikt Aars og sundhedscentret.

Arbejdsgruppen udarbejder modeller for lokalefordelingen i denne måned, under forudsætning af, at "Børn i bevægelse" finder alternative lokaler.

- Der bliver arbejdet på højtryk med at løse det. Jeg kan ikke give nogen eksakt dato, men vi er ret tæt på at kunne sige hvilken løsningsmodel, der bliver valgt. Der er ingen tvivl om, at pladsmangelen er blevet forstærket i Corona-tiden på Solvang, og det er noget, der skal løses også på den lange bane. Det har været et presset område i lang tid, og der er ingen tvivl om, at Corona har været en katalysator og har gjort, at vi er hurtigere til at få problemet løst, siger formanden for Sundhedsudvalget, Palle Jensen (S).

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"