Idræt, søde sager og fællesskab til Blære Idrætsuge

Af Ture Damtoft, Fredag, 26/07/2019 12:38

BLÆRE: De kunne ikke have bedt om bedre vejr til idrætsugen i Blære, og borgerne kvitterer ved at troppe op i stort antal som deltagere eller tilskuere.

Jeete Heilskov Nielsen, en af arrangørerne, er meget begejstret over opbakningen gennem hele idrætsugen, der begyndte i søndags.

Havetraktortræk tirsdag aften med 34 deltagere forløb i bedste ånd. Det vil sige med lidt røg fra motorerne, lidt gas kørerne imellem og en masse hygge blandt både tilskuere og deltagere efter konkurrence.

Løbet gennem og omkring Blære by, ligeledes tirsdag, havde 59 deltagere, der blev sendt ud på en fem eller 10 km. rute i flot og ikke for varmt sommervejr.

Traverne til bingo-traveturen onsdag aften pustede lidt mere i varmen end løberne dagen før, men der var gevinster på højkant, og omkring 60 deltagere tog en meget varm gåtur.

- Når der er mulighed for at vinde noget, så er der mange med, griner Jette Heilskov Nielsen.

Kagekonkurrencen onsdag aften blev vundet af Lise Johansen blandt de fem børn, og alle 16 kager smagte ifølge dommerpanelet fremragende. Aftenen blev afsluttet med aftensang i det smukke vejr.

Sognepræst Mette Holmstrøm havde valgt to sommersange og en aftensalme. Deltagerne fik også en kort fortælling om fællesskab og sammenhold.

- Jeg fortalte en historie om en lille pige, der spørger sin mor, hvordan forældrene har kunnet holde sammen, når alle andre bliver skilt. Moderen tager en håndfuld sand op og holder det i hånden. Holder hun tilpas stramt, bliver sandet i hånden. Klemmer hun mere til, render det ud. Det er en lille fortælling om ikke at holde for hårdt fast og at give plads til andre i ens liv. Så er der også plads til én selv, og man får et stærkt fællesskab, siger Mette Holmstrøm.

Og, der er stadig til at dyrke fællesskabet. I aften fredag er Blære-dysten og derefter revy igen. Første opvisning var onsdag aften, men vi har lovet ikke at fortælle noget om handlingen, så man er nødt til selv at gå ind og se det og få nogle gode grin, når årets begivenheder i Blære bliver taget under ironisk behandling.

Lørdag er der aktiviteteter hele dagen, som afsluttes med grill-aften, kåringen af årets BIF'er og så dans og musik til midnat.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"