Jul og lys i Haverslev

Af Torsten Hansen, Mandag, 26/11/2018 10:35

HAVERSLEV: Søndag, 25. november indtog julen Haverslev. Flere steder i byen var der flotte julemarkeder, bl.a. på Bækkebo, i Haverslev Hallen, i Lagersalg ved rundkørslen og hos private.

På Bækkebo var der som altid noget så hyggeligt. Duften af gløgg og æbleskiver gav god julestemning, HAME spejderne brændte mandler, og i boderne kunne man lade sig friste bl.a. af mange fine sager – ”made by Bækkebo”.

Også Haverslev Borgerforening og Haverslev Idrætsforenings store julemarked i Haverslev Hallen tiltrak juleglade mennesker.

Boderne var mange, og der kunne købes nisser, juledekorationer, adventskranse, julekort, drejede træsager, tøj til store og små, og årets julefotos af børnene kunne man få amatørfotograf Peter Klünder til at hjælpe med.

Både voksne og børn hyggede sig. Der blev snakket hen over langbordene, der blev kigget på modeopvisning, der blev gået om det store juletræ, sunget og kaldt på Julemanden.

Og … han kom heldigvis frem!

På søndag, 2. december, fortsætter julearrangementerne i Haverslev. Torvets juletræ bliver tændt, og vil lyse op i byen hele december.

I år bliver der endda endnu mere julelys i Haverslev.

I forbindelse med juletræstændingen vil Borgerforeningen nemlig afsløre byens nye julebelysning, som i første etape kommer til at være gennem Jyllandsgade og på Strandvejen. Der er tale om en forholdsvis tung udgiftspost, og Borgerforeningen har derfor søgt forskellige steder, og været så heldige, at både Lokalrådet for Haverslev/Ravnkilde, Spar Nord og Jutlander har støttet den gode sag. Borgerforeningen står selv for at lave udsmykningen, og de allerede opsatte kontakter på lysmasterne viser, at mere lys i byen er på vej.