Juletræet i Aars fik 100 aber på

Af Ture Damtoft, Torsdag, 22/11/2018 10:50

Af Ture Damtoft

 

AARS: Det har fået en del opmærksomhed - abetræet på Kirketorvet i Aars. Nu har det også fået pynt på.

Det sørgede 41 elever fra børnehaven Lille Madsens Hus for, da de tirsdag formiddag kom med 100 abehoveder, som de har lavet i børnehaven.

Dem tog Jørgen Sørensen fra handelsstandsforeningen pænt imod, og godt hjulpet af Aars El-forsyning fik han hængt mange op i toppen af træet.

Børnene sørgede for de laveste grene, og for de fem årige børnehavebørn var det en sjov udlfugt.

Lidt af det sjove gik dog væk, og der kom en del skuffede udtryk, da journalisten måtte fortælle at nej, der kom desværre ingen julemand - han venter til på fredag, når julelysene skal tændes i Aars.

- De tror fuldt ud på julemanden, og det er jo ham, der kommer med alle gaverne til jul, siger pædagog Rune Thomsen, der var en af fem pædagoger, som var med på turen for at sikre alt gik godt.

Det gjorde det, og børnene fik endda danset og sunget rundt om juletræet. Det var også ved at være tiltrængt, for nogle af børnene stod og varmede sig ved pædagogerne. Men en god oplevelse havde det helt sikkert været.

- De syntes, det var meget spændende at skulle ned og pynte abetræet. Og de er jo stolte over at have lavet de fine aber, sagde pædagog Ilona Larsen, mens hun prøvede at give lidt varme til et par børn, som skuttede sig imod kulden.

Og Aars Handelsstandsforening var også godt tilfredse med resultatet.

- De er jo så søde de børn, og har lige mine børnebørns alder. Nu kan de så vise deres pynt frem til deres forældre og bedsteforældre, og vi har fået et originalt juletræ med noget usædvanlig pynt i Aars, siger Jørgen Sørensen.