Kim Larsens sange skal få flere i gang

Af Torsten Hansen, Onsdag, 06/03/2019 12:00

AARS: Kim Larsens sange er populære, og rigtig mange kan synge med på dem. Det vil Bevæg dig for Livet benytte sig af, når de torsdag, 7. marts indbyder til Vesthimmerlands første WalkASong, hvor deltagerne får rig mulighed for at synge Kim Larsen-klassikere, mens de går en rute på fire km.

Målet er at få flere til at snøre skoene, og komme ud at gå. Starten går fra Vesthimmerlands Musikhus ALFA, hvor mellem 50 og 100 syngende deltagere forventes at gå med. De akkompagneres af to musikere med guitar og trompet, som skal lægge bunden til de sange, som skal synges undervejs på turen.

- Det er en god måde at få motion, livskvalitet og livsglæde ved at synge samtidigt med, at man går. Vi har valgt den her form, fordi vi vil forbinde kultur og motion, og så vil vi gerne hylde Kim Larsen, som alle kender. Og hvordan gør man det bedre, end ved at synge hans sange?, siger Eva Winter Dalby, som er lokal projektleder for Bevæg dig for livet – Senior i Vesthimmerland Kommune.

Turen er en del af Vesthimmerlands kulturuge, hvor fokus er på at møde kulturen i nye sammenhænge. I forvejen arrangeres der gåture mange steder i kommunen med frivillige gå-værter, og de skal også med på WalkASong. Turen er arrangeret af Bevæg dig for livet – Senior, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idræts-forbund og Vesthimmerland Kommune.

- Vi håber også, at det kan få flere til at deltage fremadrettet i de mange gå-ture der ugentligt laves i kommunen. Det kan jo være, at nogle får smag for det, siger Eva Winter Dalby, som også understreger, at der er plads til, at alle fugle synger med deres næb. Der er ingen krav til sangkundskaber for at deltage. Deltagerne får sanghæfter, så alle kan være med.