Klassikere med "Everybody's Talking" i Aars

Af Ture Damtoft, Mandag, 27/09/2021 13:30

AARS: Deres første koncert i 2021 var for en uge siden, og torsdag 30. september optræder trioen "Everybody's Talking" i Aars, når de indtager scenen i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

Trioen består af Billy Cross, Lars Maasbøl og Jimmy Colding og sætlisten af en stribe af klassikere fra 60erne, 70erne og 80erne.

Nogle af dem er David Bowie's "Space Odyssey", "Stuck in the middle with you" af Steelers Wheel og fra slut-80erne Erasures "A Little Respect" - et elektronisk popnummer der er blevet barberet ned til det essentielle; melodien.

- Når man kigger på numrene, som er blevet hængende i vores repertoire, er det dem, der er blevet komponeret med melodien som det bærende. Når man skræller produktionen væk fra "A Little Respect" sidder man tilbage med en god melodi og tekst. En del af vores lyd er baseret på kor-sange som Crosby, Stills & Nash, hvor alle stemmer er lige høje i mixet i stedet for bare en forsanger. Den form for kompositioner findes i høj grad i folk-music, og vi har så bearbejdet sangene, så de passer til vores trio, siger Billy Cross.

Når de optræder kan publikum forvente tre musikere, som er helt nede på jorden og med en del jokes medlemmerne imellem.

- Vi joker meget på scenen. Lars har den der utroligt veludviklede og skarpe jyske humor, jeg er altid lettere ironisk, og Jimmy ser pissegodt ud, siger Billy Cross med et lille grin, inden han, der selv har været med siden 1974 og bosatte sig her i 1980, kommer med en kommentar om det danske musikmiljø anno 2021.

- Jeg tror at vores nede på jorden præsentation med både musikken og os tre som mennesker har værdi i vores tid. Man kan sige, hvad man vil om musikmiljøet, men det er kommet til at handle rigtig meget om penge. Der er sket en polarisering i branchen, hvor de store er blevet større og de mindre mindre - når man ser Minds of 99, der er et godt band, som fylder hele parken, så er det ikke et miljø jeg genkender. Det er blevet en industri. Det er bare en observation og ikke kritik, men i det miljø er det sværere for nye navne, siger Billy Cross.

Læs mere i Aars Avis...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"