Knæk Cancer kunstværk udstilles i Aars

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 29/10/2019 13:19

AARS: Kunstner Jan Bjørn Hansens flotte kunstværk Tænker på Dig bliver udstillet i lokalet på Himmerlandsgade 65 i forbindelse med Halloween By Night, torsdag30. oktober.

Maleriet blev i første omgang skabt af børnene i Aars, som med fødderne har malet baggrunden. Det skulle have været en blå baggrund, men vejret på dagen dikterede, at Jan Bjørn Hansen fik en brunlig baggrund at male på. Om maleriet fortæller han:

- Pigen, hvis nærmeste er kræftramt, puster til Knæk Cancer blomsten i håb om, at kræften vil forsvinde. Blomsterne på motivet er konturen af den formation, børnene dannede i fællesskab til Skolernes Motionsdag der blev gennemført i samarbejde med Aars Knækker Cancer, hvor mere end 1.500 børn/unge deltog. Den grønne sky i øverste højre hjørne er Kræftens Bekæmpelses logo, der her er formet som et ornament. De grønne farver signalerer håb, siger Jan Bjørn Hansen.

Planen er at donere maleriet til Kræftens Bekæmpelse, som allerede har fundet plads til det på hovedkontoret.

- Jeg er både glad og beæret over det engagement og de mange kræfter, der bliver lagt i Aars Knækker Cancer. Det er løftet til nye højder i år, og jeg kan slet ikke få armene ned over, hvor vildt det er, at de har lavet Danmarks største Knæk Cancer blomst til motionsdagen og fået samlet så mange penge ind til sagen. Der skal lyde et STORT tak herfra, det er simpelthen så flot, siger Birthe Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"