Knallerter stoppet i Aars

Af Ture Damtoft, Torsdag, 22/09/2022 10:01

AARS: Politiets indsats mod de ulovlige, hurtige og ofte meget larmende knallerter fortsætter i Aars.

Onsdag blev tre unge stoppet på Søndergade og Præstegaardsvej.

Ham på Søndergade blev stoppet kl. 16.10, var 17 år og fik en bøde for at køre på en knallert, hvorpå der var lavet "konstruktive ændringer", som det hedder i politi jargon.

Den næste var en 18-årig, der blev stoppet på Præstegaardsvej kl. 16.15 og ligeledes for at have lavet konstruktive ændringer.

Tredje og sidste var kl. 21 også på Præstegaardsvej. Der var tale om en 15-årig dreng fra 2006.

Rettelse: I den første version stod der, at en 15-årig kører ulovligt. Det viste en hurtig - for hurtig - googlesøgning, og det passer ikke. Man kan tage kørekort til lille knallert fra 15-års alderen. 

Straffen er den mildest mulige.

Tilføjelse: En læser ved navn Katrine hævder, at politiet medbragte et rullefelt. Det får vi lige spurgt politiet om ved førstkommende lejlighed. 

Og, det har jeg så fået gjort nu fradag kl. 11.20. Politiet havde ganske rigtig rullefeltet med i den civile vogn, de kørte i. Alle tre knallerter blev testet, en af dem til at kunne køre 59 km/t. og alle tre til at kunne køre 43 km/t eller hurtigere. Da det var første forseelse for alle tre, slap de med betinget frakendelse og en bøde. 

Hvis knallerten er ulovlig - altså konstruktivt ændret, eller politiet måler den på rullefeltet til at kunne køre for hurtigt, har det følgende konsekvenser.

Hvis knallerten kan køre 40-42 km/t straffes med en bøde.

Hvis den kan køre 43 km/t eller mere er straffen for første forseelse betinget frakendelse af retten til at køre lille knallert + bøde.

Anden gang straffes med ubetinget frakendelse af retten til at køre lille knallert i to år, plus bøde, plus at knallerten konfiskeres.

Er du under 18 år bliver muligheden for at tage kørekort til bil udskudt med seks måneder.

Det er straffen, konsekvenserne kan naturligvis være langt alvorligere, hvis man styrter, påkører nogen eller selv bliver påkørt pga. for høj fart og deraf mindsket herredømme.

 

Kommentarer
Katrine

Man må tage knallertkørekort, når man er 15 år. Så den tredje der blev stoppet kørte ikke ulovligt. Derudover havde betjentene et rullefelt med, og målte derfor hastigheden på knallerterne!

Måske I skal huske alle relevante fakta, når I skriver annoncer.

aarsadmin

Kære Katrine,

1. Politiet nævnte ikke noget om hastighed eller medbringelse af rullefelt - hvilket de pr. automatik gør, når der har været en kontrol. Ergo er det en rimelig antagelse, at de ikke havde et rullefelt med. Hvorfra ved du, at de havde? Og kan vi verificere det, retter vi naturligvis artiklen. 

2. Du har helt ret i det med knallertkørekort. Jeg lavede en googlesøgning og fik tydeligvis et resultat, der ikke var korrekt. Har nu set det på borger.dk, og den må jo siges at være en ret troværdig kilde. Så det retter jeg naturligvis nu.

Tak for det skarpe øje og kommentaren til artiklen. Venlig hilsen, Ture

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"