Kobberkup i Aars blev begået med insiderviden

Af Torsten Hansen, Onsdag, 10/03/2021 09:00

1,3 ton kobber stjålet fra silo, der skal betjenes via en computer

AARS: - Det er nogen med forkendskab, der har stjålet kobber fra os. Nogen med insiderviden, siger adm. direktør Jørn Krogager, Mat Dania til Aars Avis.

Natten til lørdag brød tyve ind i en hal hos Mat Dania. Fra hallen er der stjålet 1,3 ton kobber. Men der er ikke tale om kobberplader, der ligger fremme.

- Kobberet var i en silo, og det kræver kendskab til en computer for at kunne tømme kobberet ud af siloen, siger Jørn Krogager.

Den form for kendskab kan tyvene kun have fået via en der kender til interne arbejdsgange i virksomheden.

Tyvene har derefter taget en truck og kørt kobberet væk fra virksomheden. Trucken er senere fundet ved BMX-banen i Aars, kun få hundrede meter fra virksomheden. Kobberet har en værdi af cirka 75.000 kroner. Det eneste gode i situationen er, at Mat Dania har gode billeder af tyvene.

Brand

Tirsdag blev Mat Dania ramt af en mindre brand.

- Det var en mindre brand, som hurtigt blev slukket af brandvæsenet. Der skete kun begrænset skade, siger Jørn Krogager, og understreger, at ingen medarbejdere er blevet røgforgiftet, som andre har skrevet.

Virksomheden havde en defekt på en maskine. Det betød, at noget smeltet jern løb ud på et gummibånd, som derefter brød i brand.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"