Kold by night, men flot juleoptog i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 21/12/2022 08:30

AARS: Julehandelen i Aars har været god. Sådan lyder meldingerne fra butikkerne til handelschef Jesper Nielsen, Aars Handel.

Det var dog en temmelig kold Jule by Night, der blev gennemført i torsdags, hvor sneen stadig glimtede på træerne og frosten bed i kinderne.

- Jule by Night var ikke på højde med sidste år. Temperaturen var nok -10 grader, og man skulle virkelig hanke op i sig selv for at komme ud igen, når man først var kommet hjem i varmen, siger Jesper Nielsen.

De kommende konfirmander gik Lucia-optog til plejecentrene Østermarken og Solvang, inden de sang for og med kunderne i Himmerlandsgade.

Bagefter sang de syngende nisser fra SFO Vulkanen, inden lokale Dance & Stage optrådte for et stort publikum.

Men så tyndede det ud blandt kunderne, der nok hellere ville hjem og varme fødderne og få sig en varm juledrik.

Falcks juleoptog

Heldigvis var vejret noget mildere til Falcks juleoptog søndag, og langt det meste af sneen i Himmerlandsgade var væk, så man ikke risikerede at glide eller falde.

De mange både nye og gamle Falck-biler tiltrak som altid mange tilskuere, og børnene blev også som tidligere forkælet med karameller fra både 4H Gården Aars og Falcks store karamelkanon.

I butikkerne var der også tilfredshed med handelen, for der kom kunder på denne fjerde søndag i advent. - Søndagen var på niveau med 2021. En af butiksindehaverne, som jeg har talt med, ligger omsætningsmæssigt 10 procent over december 2021. Det svinger lidt, men vi har jo et par dage endnu til at trække omsætningen op, og 22. december plejer at være en kæmpe handelsdag for julegaver, siger Jesper Nielsen.

Julekonkurrencen med gavekort fra Aars Handel har været en stor succes.

Aars Handel har fået trykt 20.000 kuponer som kunderne afleverer i den store røde postkasse i Himmerlandsgade.

Man kan stadig nå at vinde et gavekort på 200 kroner - de sidste 40 vindere bliver trukket Lillejuleaften.

- Det er mit indtryk, at folk har bakket op om at handle lokalt, og de 20.000 er 3000 flere end sidste år. Det tyder på, at der har været flere kunder. Vi har haft et flot julevejr og god julehygge i et par uger. Sneen har bidraget til en god julestemning. At vi har fået regnvejr nu betyder ikke det store for julehandelen, og så er det godt, at det ikke er glat mere, siger Jesper Nielsen.