Kommunen hjælper ældre til at blive vaccineret

Af Ture Damtoft, Fredag, 05/03/2021 13:37

VESTHIMMERLAND: De nordjyske kommuner og Region Nordjylland vil gøre det nemmere for ældre borgere at få booket en vaccinationstid.

Region Nordjylland opruster med personale på regionens coronahotline, men måske endnu vigtigere tager bl.a. Vesthimmerlands Kommune nu direkte kontakt til de borgere, der har fået en invitation, men endnu ikke har booket en tid.

- Umiddelbart er vaccinationsplanen jo en regionalt forankret opgave, så vi er lidt forsigtige med at udtale os om det. Dog er det således i Vesthimmerlands Kommune, at vi kontakter alle de borgere, som er i målgruppe 2 og 3, og som ikke allerede selv har fået tilmeldt sig vaccination, telefonisk. Således skulle der være sikret støtte til, at de borgere, der ikke selv kan booke tid, hjælpes, siger ældrechef i Vesthimmerlands Kommune, Per Nielsen Elb.

87 procent i de to målgrupper har påbegyndt eller afsluttet deres vaccination, hvilket vil sige, at 13 procent ikke har bestilt en tid. Alle i disse målgrupper har fået en invitation – derfor kontakter kommunerne og regionen de borgere for at finde ud af, om de er interesserede i at få en tid til vaccination og i så fald hjælpe med at booke en tid.

Grupper to er personer med på 65 år eller over, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp. Gruppe tre er personer på 85 år eller over.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"