Koncert med Twang

Af Ture Damtoft, Onsdag, 03/11/2021 07:00

I BYEN: Vesthimmerlands Musikhus er en del af netværks- og genrespillestedet ”Den Rytmiske Limfjordsforbindelse”, som arbejder med at få rytmisk musik ud til endnu flere.

Det gøres blandt andet ved at bringe live-musikken ud på en række samarbejdende venues.

5. november kan man opleve den humørfyldte trio, Twang, på Johannes V. Jensen & Thit Jensen Museet i Farsø.

Twang består af tre talentfulde musikere med rødder i USA og den jyske muld. Spencer Gross, Thyge Søndertoft og Peter Banks mødte hinanden som studerende på Det Rytmiske Musikkonservatorium, hvor de alle tre stak lidt ud på grund af deres interesse for den amerikanske folkemusik.

De tre musikere har hele tiden haft lyst til at udfordre folkemusikscenen og bringe noget nyt ind i traditionen. Det arbejde er indtil videre kulmineret med udgivelsen af debutpladen “Bebzy Biddle“, live albummet “Live Tapes Volumen 1” samt i samarbejde med Svante Sjöblom “Twang & Svante Sjöblom“.

Trioen er kendt for trestemmig sang, for musikernes tætte samspil med publikum og med hinanden - og for deres mange instrumentskift, når bassisten pludselig finder guitaren frem og banjospilleren griber bassen, mens violinen bliver skiftet ud med mandolin. Med musikalsk overskud, historier, anekdoter og drillerier binder trioen sangene sammen til en levende koncertoplevelse, fyldt med humor og varme.

En koncert med Twang er uforudsigelig. Det skal være nærværende, og der skal altid ske noget nyt! Det er ikke unormalt, at publikum både får tårer i øjenkrogen og griner højlydt med bandet.

Twangs besætning med bas, violin og banjo er måske nok traditionel, men trioen er konstant i gang med at forny den amerikanske folkemusik, og har fundet deres helt eget udtryk uden at slippe traditionen. Twangs egne numre rummer alt fra den dybe, hudløse melankoli til hoppende, humoristiske og satiriske hits. Og musikernes fortolkninger af amerikanske folkeklassikere løfter taget, når de med kærlighed til traditionen krydrer sangene med deres særlige Twang.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"