Kulturdebat gav ideer til nye tiltag i kommunen

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 25/01/2023 07:35

Men ingen havde løsningen på at involvere de unge

HORNUM: Når tingene bliver sat lidt på spidsen kan det fremkalde ideer og holdninger. Sådan var det også i KulturDebathus Søttrup i Hornum mandag eftermiddag, hvor et halvt hundrede borgere, politikere og kommunalt ansatte fra Vesthimmerland diskuterede ud fra emnet “Hvad skal vi med kulturen?”

Det var en spændende debat ud fra et ønske om, at flere borgere skal have glæde af udbuddet af lokale kulturoplevelser. En selvbestaltet gruppe bestående af repræsentanter for KulturDebathus Søttrup, Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet i Farsø, Vesthimmerlands Museum i Aars og Vesthimmerlands Teaterforening havde taget initiativ til mødet, der havde Kommunernes Landsforenings kulturudvalgsformand Johan Brødsgaard, Silkeborg, og formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Per Nyborg, Aars, som indledere.

Der var mange indlæg fra erfarne “kulturbærere”. Mødedeltagere under 40 år kunne tælles på een hånd, men der var adskillige ønsker om at få unge involveret aktivt i kultur- og foreningslivet.

Opskriften var der ingen der havde, så det står fortsat hen i det uvisse, hvordan man kan gøre unge interesseret i at deltage i kulturlivet eller lade sig vælge til en bestyrelse og tage medansvar i en forening.

Men der kom forslag på bordet til andre nye kulturelle tiltag i Vesthimmerland.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"