Kulturhusets nye tag blev fejret i Hornum

Torsdag, 04/08/2022 14:50

HORNUM: - Det er egentligt lidt underligt, at I sidder herinde. I er jo inviteret for at fejre, at vi har fået nyt tag på bygningen. Sådan indledte Hans Grishauge sin velkomsttale, da Søttrup Kulturhus holdt Åbent Hus i søndags.
Husets nye facader var også omtalt i indbydelsen.
- Men når I nu sidder indenfor, så fortsætter vi her, spøgte han.
Pindemadder og vin var også kun klar indenfor, så mon ikke...
Den hyggelige tone som Hans Grishauge anslog fortsatte, mens han fortalte husets historie, og om at den tidligere kirke nu var omdannet til et kulturhus.
- Vi har fået nyt gulv, og orglet er erstattet af en bar, forklarede han.
Der er sket mange andre ændringer, men netop taget har været en større opgave, hvor der er søgt midler til at betale for det.
- Vi er rigtig glade for, at Nordea Fonden har støttet os med 500.000 kroner. Men mange andre har også bidraget, og jeg kan ikke nævne alle i dag, sagde Hans Grishauge. Han nævnte dog dem, der siden opstarten for fem år siden, har været med i ledelsen.
Det åbne hus omfattede denne dag tre ting. En tale af kulturudvalgsformand Per Nyborg, musik af violinisten Kim Sjøgren og organist Anne Elisabeth Appel, samt pindemadder og hvidvin.
Mange var kommet for at høre Kim Sjøgren. Inden han gik på scenen roste Per Nyborg kulturhuset.
- Det er flot at se, hvad en gruppe frivillige borgere har fået stablet på benene. I byder på ikke mindre end 10 arrangementer i den kommende tid. Næsten alle har det til fælles, at de skal give debat, diskussion og meningsudveksling. At der så ofte er tilsat musik og fællesspisning, gør jo kun det hele bedre, sagde udvalgsformanden.
Gode venner
Hans og Kirsten Grishauge har i mange år været gode venner med Kim Sjøgren. Derfor var det fjerde gang han besøgte kulturhuset. Denne gang havde han familien med, og de var lige kommet hjem fra ferie i hustruens hjemland Portugal.
Kim Sjøgren fulgte op på den hyggelige stemning der herskede i kulturhuset.
- Vi er jo kommet for at glæde os over et nyt tag, så hvad er mere naturlig end at spille "Spillemand på en Tagryg", sagde den scenevante kunstner og gik i gang.
I den efterfølgende halve time blev de omkring 100 fremmødte beriget med god musik og ikke mindst sjove indslag af Kim Sjøgren.
- Hans og Kisser er sådan nogle søde mennesker, og jeg har kendt dem lige siden de var på Vartorv, siger Kim Sjøgren.
Det gamle bekendtskab betyder, at Kim Sjøgren faktisk benyttede den lille koncert i Hornum som en slags opvarmning til sin egen sommerkoncert.
- Jeg har sommerkoncert ved Bryrup Langsø på lørdag. Der er plads til 600 i min egen have. Det er en tradition jeg begyndte for syv år siden, siger Kim Sjøgren.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"