Kun tre lokale i det regionale

Af Ture Damtoft, Onsdag, 24/11/2021 08:00

VESTHIMMERLAND: Kun tre lokale kandidater fra Vesthimmerland blev valgt blandt de 41 medlemmer af Regionsrådet.

Der var genvalg til Pia Buus Pinstrup fra Aars og Per Bisgaard fra Aalestrup.

Anna-Grethe Sperling fra Farsø er nyvalgt for SF.

Der var ikke genvalg til Gitte Lopdrup fra Radikale Venstre eller Mogens Ove Madsen - der ellers har bestridt den vigtige formandspost i akut- og praksisudvalget - fra Socialdemokratiet.

Efter en finoptælling, som ikke flyttede noget på mandatfordelingen, er det endelige resultat klar.

Socialdemokratiet får 15 mandater, Venstre 11, Konservativt Folkeparti syv, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparit og Nye Borgerlige får to hver og endeligt er der et enkelt mandat til Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Vindene blæser konservativt

Pia Buus Pinstrup fik et kanonvalg med 3782 personlige stemmer fra 2586 i 2017, en fremgang på 1196.

- Jeg er forhåbentlig blevet genvalgt, fordi jeg har været med til at skabe nogle resultater i den her periode bl.a. omkring familielæger, som vi har haft fokus på. Vi havde et godt hold både kommunalt og i regionen. Vindene blæser bare over mod os, og det er skønt at være konservativ, siger Pia Buus Pinstrup.

Hun har fået posten som første næstformand i regionen og formandsposten i udvalget for det nære sundhedsvæsen, der er en sammenlægning mellem akut/praksis og patientudvalget.

- Det er tværkommunalt og regionalt samarbejde, som skal binde den gyldne trekant mellem region, kommuner og de praktiserende læger. Der er en opgave at løfte for at sikre en sammenhængskraft, især med den opgaveglidning fra regionalt til kommunalt regi, som vi får de næste år. Jeg er meget taknemmelig og overvældet over mit fine valg, og jeg glæder mig til at komme igang med arbejdet. Vi har brug for en forandring efter 43 år med rødt styre, siger Pia Buus Pinstrup.

Ikke kimse af...

Hos Venstre ved Per Bisgaard, der gik tilbage fra 2309 til 1345 personlige stemmer, i skrivende stund endnu ikke, hvilke poster han får mulighed for at bestride.

- Jeg har indgivet nogle ønsker. Det er f.eks. det regionale udvalg, hvor man behandler kollektiv trafik, uddannelse, kultur og sandsynligvis bliver det udvidet med klima og råstoffer. Jeg er selvfølgelig ked af at gå tilbage personligt, men det var nok forventet, for vi fik en spidskandidat, som tog mange stemmer i alle 11 kommuner. I Vesthimmerland fik jeg en meget stærk modstander i Pia Buus, og de konservative er jo gået stærkt frem både lokalt og regionalt. Men jeg fik også et kanonvalg sidste gang, og så er risikoen jo også, at man kan gå tilbage. Man skal ikke kimse af, at jeg blev nummer ni i regionen og nummer to i Vesthimmerland for personlige stemmer i Venstre, siger Per Bisgaard.

Der er konstituerende møde for det nye regionsråd 8. december.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra Anna-Grethe Sperling inden deadline.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"