Lægger et godt fundament i Aars Idrætsklub - Spillernes udviking giver forhåbentlig resultater i efterårssæsonen for den aktive fodboldklub

Af Ture Damtoft, Onsdag, 10/07/2024 07:00

FODBOLD: Foråret bød på en lidt svingende sæson for Aars Idrætsklubs førstehold i Serie1.

En lille scoringskrise i de første kampe, en god stime af sejre der pludselig blev afløst af tre nederlag i træk og så en masse skader, der gav nye men urutinerede spillere en mulighed.

Samtidig skulle træner Kristian Skriver og konsulent - eller assistent - Henrik Larsen også lige finde hinanden i et for dem begge helt nyt set-up.

Nu er sæsonen slut, og de er klar til at gøre status, og da de møder journalisten på stadion i Aars, fortæller deres afslappede kropssprog og smil lynhurtigt, at samarbejdet er gået godt.

- Vi skulle lige lære hinanden at kende, men rent egoistisk var jeg meget entusiastisk. Jeg har fået en rutineret sparringspartner, som jeg også har lært meget af. Som fodboldtræner har jeg haft en meget pragmatisk tilgang og valgt de 11 bedste til holdet fra uge til uge. Det har jeg haft rimelig succes med, og nu er vi i gang med at lave et fundament, hvor Aars får en spillestil, hvor det handler om at tage initiativ og ikke bare lukrere på modstandernes fejl, siger træner Kristian Skriver som det første om samarbejdet.

Det bedste fra begge

I over et årti har han trænet flere forskellige klubber og er rykket op flere gange med Gundersted, Hornum og Aars.

Henrik Larsens erfaring er også bygget op gennem mange år som træner og på et lidt højere niveau, eftersom han har været træner i divisionsfodbold og en enkelt sæson i Nordic Bet ligaen.

Men det betyder slet ikke, han føler sig bedre end eller vil bestemme mere end Skriver.

- Det er Kristian, der er træner, og det er ham, der tager beslutningerne. Vi kombinerer det bedste fra begge sider, og vi er enige om udtrykket, siger Henrik Larsen.

Da Kristian Skriver begyndte i klubben i forårssæsonen 2022, kom der 10 til 20 spillere til træning.

Nu kommer der ofte både 30, 35 og 40 spillere, og både ham selv og Henrik Larsen stiller krav til spillerne.

Men spillerne ser udviklingen i sig selv og som hold, og derfor kommer de igen og holder fast i Aars IK.

- Jeg havde en spiller, der kom tilbage til Aars efter nogle år væk, og han sagde, det var som at komme tilbage til en ny klub. Både med træning men især hvor mange, der er med omkring holdene og den udvikling, der har været, siger Kristian Skriver.

- Det gik lidt trægt med at finde vores spillestil og få spillerne til at omstille sig til at begynde med. De kunne være lidt låst i et system og skulle lige vænne sig til det, siger Henrik Larsen, og Kristian Skriver nikker i enighed.

Træningen er nu mere varieret end for et år siden, og de to tilrettelægger op til og retter til efter behov ved hver træning.

Der bliver hele tiden set på, hvor der kan optimeres.

Lidt mere prioritet

Også udenfor banen hvor de er enige om, at der gerne må gives lidt mere prioritet til førsteholdet.

- Det er nogle små ting, men hvis vi f.eks. havde en bedre tid på træningsbanen om vinteren, hvor vi jo kun kan bruge kunstgræsbanen, ville vi måske få lidt flere til træning, og spillerne ville måske have lidt mere energi.

De små ting, som kan optimeres, har Henrik været god til at have opmærksomhed på, og der må gerne være lidt fokus på førsteholdet, for det giver jo alle spillerne noget at se op til og have en ambition om at være med i, siger Kristian Skriver.

- Ved at justere på selv små ting, er vi jo med til at udvikle klubben og spillerne, og vi kan se, de virkelig udvikler sig.

Det giver ikke sig selv, at en spiller som Lucas Hagner skal blive delt topscorer i rækken, og vi har jo spillet os frem til rigtig mange chancer.

Den udvikling og fundamentet af vores spillestil skal vi bygge videre på, og der må førsteholdet godt få lidt prioritet, siger Henrik Larsen.

Tilskuerne på Sparekassen Danmark Stadion er gode til at bakke holdet op, men der er også stemmer, som det er svært at høre noget positivt fra.

Ifølge de stemmer får man indtrykket af, at Aars IK aldrig kan spille godt nok, og man burde da som minimum spille fast i Jyllandsserien.

Ambitioner som Kristian Skriver og Henrik Larsen deler.

- Vi tror på vores spillere, som næsten allesammen kommer fra Aars, og det er spillernes udvikling, vi fokuserer på. Så håber vi, resultaterne af deres og vores arbejde kommer til efteråret, siger Kristian Skriver,

RETTELSE: Det fremgik af artiklen, at Henrik Larsen har været træner i Superligaen - det er ikke korrekt, der er tale om Nordic Bet ligaen. Aars Avis beklager fejlen, som vi desværre blev opmærksomme på efter deadline til printavisen, hvor fejlen altså stadig fremgår. Igen, Aars Avis beklager fejlen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"