Landbyprisen til Vegger

Af Ture Damtoft, Onsdag, 09/12/2020 09:30

VEGGER: Mens en stor del af byens befolkning var samlet for at besøge den genåbnede købmandsforretning i Vegger, kaldte byråds- og landsbyudvalgsmedlem Niels Heebøll folk sammen uden for butikken. Det var for at afsløre, at Vegger var årets modtager af Landsbyprisen 2020.

- Landsbyudvalget har besluttet, at Vegger skal have Landsbysbyprisen 2020. Udvalget vil gerne sige stort til lykke til Vegger – med undertitlen ”Mulighedernes og Fællesskabets landsby”, sagde Niels Heebøll.

Han uddybede valget med at huske alle på nogle af de mange ting der er sket i byen i de senere år. Et biogasanlæg, en børnehave, naturgenopretning, opførelsen af en lethal og senest genåbning af købmandsbutikken. Alt sammen i kraft af fællesskab og mange ildsjæle i byen.

- Som der står i indstillingen, er en købmand ikke kun et spørgsmål om et sted, hvor kan kan købe dagligvarer. Det er også her man får de sidste nyheder, det er her man kan få en kaffeaftale, bytte en ”bette løwn” og få nye bekendtskaber, som måske bliver til venner, sagde Niels Heebøll, inden han, sammen med indsenderen af indstillingen, Tommy Trads, afslørede et kunstværk, som byen nu kan glæde sig over, og som er bevis på, at Landsbyprisen 2020 tilfaldt Vegger.

Kunstværket består af en granitfigur udført af kunstneren Niels Lerche. Det er kunstnerens tredje værk i Vegger. Med prisen fulgte også et diplom, som blev overrakt til Søren Ole Christensen, medlem af borgerforeningen, og Dean Aldberg, formand for Vegger Borgerforening.

Der var seks indstillinger til prisen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"