Lejrskoleophold for elever i Aars aflyses

Af Ture Damtoft, Onsdag, 28/04/2021 09:00

AARS: Forældrene til elever i 6. klasserne på Østermarkskolen i Aars ærgrer sig over, at lejrturen til Bornholm for to af klasserne - den tredje nåede det lige inden nedlukningen i efteråret - er blevet aflyst.

Sundhedsberedskabet i Vesthimmerlands Kommune har truffet afgørelsen på baggrund af klare retningslinjer fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I en skrivelse fra ministeriet dateret 23. april om generelle retningslinjer for grundskoler står at ”sociale arrangementer med et primært socialt formål såsom klassefester og fælles morgenmad bør aflyses. Arrangementer, der primært har et fagligt formål, bør afholdes i almindelig dagstid og uden kontakter på tværs af klasser. Kolonier, lejrskoler og studieture over flere dage bør derfor også aflyses”.

Ordet ”bør” har altså betydet, at man i Vesthimmerlands Kommune har valgt at aflyse lejrskoleopholdene.

- Beslutningen er truffet af sundhedsberedskabet fordi der står i de retningslinjer, at ”... kolonier, lejrskoler og studieture over flere dage bør derfor også aflyses”. Det er anbefalingerne fra Undervisningsministeriet, og det er de anbefalinger, som vi har fulgt hele tiden, siger skole- og dagtilbudschef Anders Norup.

Formanden for Børne og Familieudvalget, Inger Nielsen (V), forholder sig også til retningslinjerne fra højere instanser.

- Byrådet i Vesthimmerland har nedsat et sundhedsberedskab som har kompetencen til at administrere ud fra de meldinger og retningslinjer der kommer fra sundhedsmyndighederne. Et valg som byrådet tog allerede i begyndelsen af Corona-perioden i 2020. Ud fra myndighedernes retningslinjer har man f. eks. heller ikke endnu valgt at sende alle elever i skole på fuld tid. Vi følger nøje udviklingen i udmeldinger om restriktioner, og viser det sig at de ændres, er man også i Vesthimmerland klar til at efterleve dette. Jeg tror ikke, der er nogen i byrådet, der ønsker at holde noget nedlukket i længere tid end højst nødvendig, siger Inger Nielsen.

Skolelederen på Østermarkskolen, Solveig Østergaard Kristensen forstår forældrenes ønske om at kunne sende 6. klasserne på lejrskole.

- Jeg ærgrer mig lige så meget som forældrene. Alle har en forståelse for, at det er svært og ærgerligt for eleverne, men vi kan kun følge retningslinjerne. Det vigtigste for os er at komme tilbage til en hverdag og få alle børnene i skole på fuld tid, for vi kan se, hvor godt de trives, siger hun.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"