Liv igen på Aars Skole

Af Ture Damtoft, Onsdag, 12/05/2021 09:13

AARS: - Det er så dejligt at høre børn igen, også selvom der kommer en bold op på vinduet i frikvarteret engang imellem, siger viceskoleleder på Aars Skole, Henriette Qvist.

Alle klasser kom tilbage mandag, og 9. klasserne har allerede taget deres afgangseksamen i skriftlig dansk og matematik. Hallen blev taget i brug for at have tilstrækkelig afstand.

Både i klasselokalerne, skolegården og legepladsen er der igen fyldt af liv, men den lange periode med digital undervisning har været svær for nogen både fagligt og socialt.

- Nogle skal lige finde ud af at være tilbage i skolen og komme tilbage i vanen. Nu skal vi også finde ud af, om der er et fagligt efterslæb, så vi kører to-ugers turboforløb med fokus på dansk og matematik fra 8. til 6. klasse, så vi ved, hvor fokus skal ligge næste skoleår. Vi er også igang med de nationale tests, og de giver et godt sammenligningsgrundlag med andre skoler og fra tidligere årgange, siger Henriette Qvist.

Digital undervisning har også givet positive overraskelser.

- Vi har f.eks. nogle drenge, som virkelig er blomstret op og har deltaget meget mere aktivt end før. Vi skal se på, hvordan vi kan føre de positive aspekter videre, og det arbejde er vi gået igang med, siger Henriette Qvist.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"