Mand anholdt i forbindelse med brand i Hornum

Af Ture Damtoft & Torsten Hansen, Tirsdag, 12/11/2019 16:27

HORNUM: Adskillige brandbiler, ambulancer og politibiler rykkede tirsdag eftermiddag ved 14.00 tiden ud til en brand på Bjørnstrupvej 53 lidt nord for Hornum.

Indtil videre er det meget småt med detaljer, men Aars Avis' mand på stedet, Torsten Hansen, kan oplyse, at politiet betragter adressen som et gerningssted.

- Der er fem meter høje flammer, og det ser ud til, stuehuset er overtændt. Lige nu er der brand i en ladebygning og muligvis også stuehuset, det er lidt svært at se, for vi må ikke komme tæt på. Vi ved ikke, om alle er kommet ud. Ejeren har oplyst, at der er kreaturer i en af bygningerne, men de skulle være udenfor fare, fortæller Torsten Hansen.

Politiet oplyser kl. 16.10 til Aars Avis, at alarmen gik kl. 14.10. På det tidspunkt var der flammer gennem taget på stuehus og en lade. Der er rykket fire brandbiler, to ambulancer og tre politibiler til stedet.

- På et tidspunkt troede man, der kunne være personer i bygningen, men der er ikke noget, der tyder på det nu, oplyser vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

Person anholdt

Politiet får kort efter ankomst til adressen oplyst, at der er set en mand, der udviste mistænkelig adfærd, forlade stedet, da brandvæsenet ankom.

- Normalt bliver de stående, når brandfolkene ankommer, for så bliver de endnu mere nysgerrige. Men han forlader stedet, og der er nogen, som følger efter ham, fortæller Henrik Beck.

Manden begiver sig ned til Hornum Skole, og vagtchefen understreger tydeligt, at han ikke på noget tidspunkt har været hverken truende eller i nærheden af børn.

Han låser sig inde på et toilet på skolen, og gennem en for vagtchefen ukendt person får politiet kontakt til manden, der også havde en kniv på sig.

- Der skete mange ting på kort tid, men vi får kontakt til ham. Han følger vores anvisninger og lader sig anholde uden dramatik. Nu skal vi have ham afhørt og få hans forklaring. Han er set gå fra stedet, og det må han kunne give en forklaring på, siger Henrik Beck, der naturligvis ikke kan udelukke at branden er påsat, muligvis af manden med den mistænkelige adfærd, inden brandårsagen kan identificeres.

- Lige nu brænder det stadigvæk. Når det er muligt, skal det hele undersøges, og vi skal se, om nogen er brændt inde, siger Henrik Beck.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"