Markant fremgang i stemmetal klokken 12

Af Ture Damtoft, Onsdag, 05/06/2019 12:35

VESTHIMMERLAND: Det tegner til stor valgdeltagelse i dag.

Vesthimmerlands Kommune har netop offentliggjort den foreløbige stemmeprocent for de 14 valgsteder, og alle steder er der markant større deltagelse fire timer inde i Folketingsvalget end ved det seneste i 2015.

I Aars har 34,26 procent af vælgerne allerede afleveret valgsedlen i stemmeurnerne, i 2015 var tallet klokken 12 på 21,21 procent.

Den største forskel er i Vestrup, hvor flere end dobbelt så mange (28,96 procent) har været nede at stemme i forhold til 2015 (14,37 procent).

Den øverste valgansvarlige i Himmerland håber tendensen fortsætter, men peger naturligvis på, at sidste gang blev Folketingsvalget holdt på en hverdag.

- Det er en flot markant fremgang. Nu bliver det interessant at se, om det flader ud, eller om eftermiddagsrykket kommer, som det plejer, når det er på en hverdag, hvor mange stemmer efter arbejdstid. Grundlovsdag er jo en halv fridag for mange, men siden vi valgstederne åbnede, er folk kommet i en lind strøm, siger Jens Bach Storgaard.

Han er på farten hele dagen for at komme rundt til de forskellige valgsteder. Lige nu er han i Overlade, hvor 27,36 procent har stemt i forhold til 23,9 procent i 2015 - den mindste fremgang af de 14 valgsteder i Vesthimmerlands Kommune.

Det endelige resultat forventes at komme et pænt stykke over midnat.

- Vi melder det ud via KMD, og det endelige resultat kommer nok omkring klokken et i nat, hvor vi også har fået de personlige stemmer talt op, siger Jens Bach Storgaard.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"