Masser af Sankt Hans lokalt

Lørdag, 20/06/2009 00:58

Nibe Avis' Net-udgave bringer oversigt over de vigtigste lokale Sankt Hans arrangementer. Se på »Forsiden«, under »Arrangementer«.
Lokale Sankt Hans fester har et stærkt felt af båltalere 
Traditionerne fejler bestemt ikke noget, når det gælder lokale Skt. Hans fester. Og som ofte før, er det de mindre samfund der står stærkt med arrangementer af forskelligt tilsnit. Samtlige Skt. Hans fester, som er annonceret her på siderne har til fælles, at der afbrændes bål og der indgår en kendt båltaler. De fleste steder er der endvidere en form for bespisning m.m.  alt sammen for at markere midsommeren, og i tilknytning hertil samle dele af den lokale befolkning til nogle eftertænksomme ord fra en kendt båltaler.
I Frejlev har man i regi af Frejlev Samråd formået landets Sundhedsminister, Jacob Axel Nielsen (Kons.) til at komme for at holde den lokale båltale. Jacob Axel Nielsen er nordjyde – opvokset i Hadsund, bosiddende i Aalborg, og er i øvrigt valgt i Aalborg Vestre Kreds.
St. Ajstrup Borgerforening holder sit traditionelle arrangement på landsbyens sports-plads, hvor der indledes med servering af spidstegt gris. Foreningen har formået leder på Skørbæk-Ejdrup Friskole Per Svaneborg, til at holde årets båltale.
Lundby Forsamlingshus holder en snart 20-årig tradition i hævd, når der tirsdag serveres menu med efterfølgende båltale. I år gæster nabosognets sognepræst Annemette Kamp Nielsen, Lundby som båltaler.
– Sankt Hans aften i Lundby vil blive præget af endnu et indslag, idet der til glæde for hele publikum vil blive afholdt kage-bage konkurrence. Der skal kåres en vinder, som efterfølgende får tildelt diplom og præmie, fortæller Bodil Madsen fra Forsamlingshuset.
Sønderholm holder som altid sin Sankt Hans fest i Lergraven, i byens nordlige, men centrale udkant. Her er der først et særligt bål for børn, efterfulgt af båltale ved festival-talsmand Peter Møller Madsen, som formentlig vil være i super-optimistisk humør, da årets jubilæums Nibe-Festival tegner til at slå alle rekorder hvad angår forsalg.
Farstrup Borgerforening har igen i år sit Sankt Hans arrangement på pladsen foran Farstrup Kirke. I år er der som noget nyt arrangeret fællesspisning i »Huset«, hvorefter byrådskandidat for Socialdemokraterne Tina Staun Sørensen holder årets båltale i Farstrup. Efter arrangementet er der igen samling i »Huset«, til kaffe og hjemmebag.
Bislev Borgerforening og Bislev Menighedsråd er altid sammen, når det gælder den årlige Sankt Hans Fest i Bislev. Også i Bislev er der en menu på programmet, og aftenens båltale er lagt i hænderne på mejerichef hos Arla Foods i Bislev, Jonna Mortensen.
Nibe Sejlklub samler trådene på havnen i Nibe og står for årets Sankt Hans arrangement, der er det eneste større og officielle i selve Nibe. Og som alle andre arrangører af et midsommer arrangement, håber man naturligvis også omkring  havnen i Nibe på godt vejr – og i så fald får publikum i tilgift et fantastisk miljø og en tilsvarende udsigt at fejre midsommeren i. Byrådsmedlem, tidligere borgmester Elin Møller holder båltalen.
Sebber Borgerforening henlægger som altid sit Sankt Hans arrangement til Navet syd for byen, i tæt kontakt med fjorden. Efter den indledende snobrødsbagning for de mindste, tændes bålet, og byrådsmedlem Hans Henrik Henriksen holder båltalen.
- I lokalområdet er der i øvrigt flere Sankt Hans arrangememter, af mere privat karakter, men ovenstående er de midsommer arrangementer, som Nibe Avis er bekendt med.
Nibe Avis, 21. juni 2009

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"