Matematik blev til en leg for elever i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 10/05/2023 08:00

Elever på Aars Skole deltog i matematikkonkurrence

AARS: De blev nummer 14 og vandt ikke en præmie, men alligevel synes eleverne i 3.c på Aars Skole, at det har været sjovt at være med i en matematikkonkurrence, som de deltog i efter skoletid.

For konkurrencen kunne kun foregå via en app på mobilen, og den får sjældent lov til at komme frem i klasselokalet på skolen.

Alligevel valgte matematiklærer Mie Holtegaard at tilmelde dem konkurrencen ud fra devisen, at muligheden for at lære lidt mere er bedre end alternativet, og resultatet har overrasket hende.

- De har virkelig brugt det, og langt mere end jeg forventede. Især drengene er så glade for skærme, og de synes, at det er et rigtig godt program. Kan jeg få dem til at lave noget ekstra i fritiden, der føles som en leg for dem, så er det jo bare win-win, siger Mie Holtegaard.

Regnestykkerne er en blanding af tal og blokke, der skal ganges, divideres, “minus og plusses”, som eleverne forklarer det. Jo hurtigere jo bedre selvfølgelig, og de får ikke lov at komme videre til næste niveau, før de har fundet det rigtige resultat på spørgsmål, præcis som man kender det fra mange spil, og præcis som børnene gerne vil have det.

- Jeg kan godt li’, at man skal konkurrere mod nogen og låse niveauer op, siger Olivia Hosbond Filbert om spillet, og pigerne har taget ligeså godt imod den ekstra matematikleg som drengene.

- Det var godt, vi fik forskellige regnestykker og skulle skynde os, siger Johannes Munkholm, og både hans og Olivias mening bliver gentaget med lidt forskellige ord, efterhånden som klassekammeraterne fortæller om hvad de syntes om konkurrencen.

De synes stadig godt om appen. Nu kan de spille i deres eget tempo, og læreren kan få lidt elektronisk hjælp og selv give lidt til eleverne, når det er nødvendigt.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"