Mathilde Caffey nervøs inden X-Factor "russisk roulette"

Af Ture Damtoft, Lørdag, 25/01/2020 09:00

AARS: Dommerne nikkede i takt til hendes tempo-nedsatte version af Gnarls Barkleys "Crazy", og Mathilde Caffey fik tre ja-er og gik videre til "Five-Chair" runden i X-Factor på TV2.

Hendes sang-talent kunne de tre dommere i X-Factor hurtigt få øje på, og hun er også en af de mange, som har brugt musikken til at håndtere livsproblemer.

Den 15-årige pige går på Aars Skole, hvor hun først begyndte sidste sommer i 9. klasse.

- Jeg har flyttet skole to gange. Jeg har altid følt mig lidt udenfor og haft svært ved at fnde venner. Når jeg kom ind på skolen, kendte de allesammen hinanden, og selvom jeg er faldet okay til på Aars Skole, er det hårdt at komme ind i 9. klasse, fortæller Mathilde Caffey åbenhjertigt.

Valget af "Crazy" er da også personligt. Både fordi den betyder meget i familien og fortæller en historie, hun kan kende sig selv i.

- "Crazy" har altid været en sang, jeg elskede, og som blev skruet op for hver gang, den blev spillet, og sangen fortæller også en god histore om, hvordan jeg er crazy. Den har lagt min familie nær. Min mor hører meget soul musik og er selv halvt sort amerikaner, så hun er opvokset med den slags musik fra barnsben, og det har hun givet videre til mig, siger Mathilde Caffey.

Hun fik en guitar for nogle år siden og var i 2017 med i tv-progammet The Voice Junior, hvor hun gik videre til "battle"-runden, inden hun blev sendt hjem. Det dræbte heldigvis ikke drømmen om at synge sit hjerte ud til seerne.

- Jeg har set X-Factor i mange år, lige siden jeg var lille, og tit tænkt, "det kan jeg gøre bedre". Efter sidste gang ventede jeg, til jeg var gammel nok, siger Mathilde Caffey, der havde så mange nerver på, at de få minutter foran dommerne ikke virker helt virkelige.

- Jeg blev lidt flov over de ting, jeg fik sagt, men jeg fik da svaret Blachman (dommer på musikprogrammet Thomas, red.) lidt igen, siger hun med et lille grin og slår fast, at hun altså godt ved, hvem Anne Linnet er.

- Klappen gik ned på grund af nervøsitet, men jeg kender hende altså godt. Det er lidt ubehageligt, jeg ikke kan huske det hele foran dommerne, fordi jeg var så nervøs. Det var derfor, jeg kom til at sige, jeg ikke vidste, hvem Anne Linnet er, siger Mathilde Caffey.

Næste skridt på X-Factor rejsen er på fredag, 31. januar, når hun skal kæmpe med 10 andre håbefulde om kun fem stole og videre deltagelse.

- Det er endnu mere nervepirrende og mere ubehageligt end til "audition", fordi man rigtig gerne vil gå videre og skal synge mod alle de andre. Det er lidt ligesom russisk roulette - videre eller ud, siger Mathilde Caffey.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"