Mejdahl var næsten alene i verden

Af Torsten Hansen, Fredag, 29/04/2022 08:56

Stort flertal for at give de kommunale medarbejdere en fest

AARS: Der var kun to i byrådet torsdag eftermiddag, der ikke var i festhumør, og den ene kom det lidt alligevel.

Morten Mejdahl har i et læserbrev talt for, at kommunen ikke skal bruge to mio. kroner på en fest for personalet, når der er andre opgaver der ikke bliver løst.

Men den holdning stod han stort set alene med i byrådssalen.

Borgmester Per Bach Laursen (V) indledte punktet på dagsordenen med at rose medarbejderne for deres indsats under Corona.

- I private virksomheder ved jeg, at der har været anerkendelser til medarbejderne, hvorfor skal offentligt ansatte ikke også have den mulighed, sagde Per Bach Laursen.

Han blev hurtigt bakket op af flere.

- Det var et enigt Økonomiudvalg der besluttede at holde en fest for medarbejderne. I enhver virksomhed i dag investerer man i medarbejderne, det skal vi også gøre. Vi har rekrutteringsproblemer, det kan det her forslag være med til at hjælpe på, fastslog Svend Jørgensen (C).

- Der er grund til at rose medarbejderne. Nogle har rendt stærkt, andre har arbejdet hjemmefra og atter andre har været hjemsendt uden at skulle arbejde ekstra. ØK anbefaler festen, men den er jo ikke budgetsat. For to måneder siden udskød vi punkter af økonomiske årsager. Så er det underligt, at vi pludselig kan finde penge til en fest, lød det fra Morten Mejdahl, da han uddybede sin begrundelse for ikke at ville have festen.

Det fik Kurt Friis (V) til at bede om ordet.

- Det Morten giver udtryk for, er Mortens holdning ikke partiets. Cirka 500 kr. pr. medarbejder er ikke mange penge. Også i vores egne virksomheder bruger vi flere penge pr. medarbejder. Vi har i ØK lovet at komme og serverer for medarbejderne. Det tænker jeg også, at det øvrige byråd stiller op til, sagde Kurt Friis.

Den eneste anden i byrådet, der på forhånd havde udtrykt skepsis over for festen var Nye Borgerliges Lars Rem.

- Skal det være på den måde, så skal jeg gerne komme og lange et par øl over disken, indledte han.

Han mente dog, at mange andre end de kommunalt ansatte havde lidt under Corona. Derfor burde byrådet give noget til alle.

- Måske skulle vi bruge de to mio. kroner på alle kommunens borgere. Eventuelt en koncert for alle kommunens borgere, lød forslaget fra Lars Rem.

Til det bemærkede Per Bach Laursen, at kommunen støtter mange foreninger på andre måder.

- Det her er normal medarbejder pleje. Jeg kan godt følge Morten på nogle måder, vi besluttede at udskyde noget. Men det er jo ikke det, vi stemmer om i dag – det er ikke det ene eller det andet, lød det fra Jimmy Søttrup (V).

Flere deltog i diskussionen. Alle gav de udtryk for, at det var en god ide at belønne medarbejderne.

Det endte med en afstemning, hvor 25 sagde ja til at holde en fest for medarbejderne. To stemte imod, Morten Mejdahl og Lars Rem.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"