Mejeriet i Nøragerhar fået en ærespris

Af Ture Damtoft, Torsdag, 10/11/2022 09:56

NØRAGER: Nørager Mejeri har fremgang.

Moderselskabet Nordex Food har investeret millioner i udbygning af mejeriet i de seneste år. Og det går godt med kvaliteten af de hvide oste som mejeriet producerer.

I sidste uge fik Nørager Mejeri en ærespris på den internationale mejeri udstilling i Herning, hvor de fleste danske og mange udenlandske mejerier er med.

1200 forskellige mejeriprodukter som mælk, fløde, smør og ikke mindst oste blev bedømt.

Nørager Mejeri deltog i to kategorier: “Ultrafiltrerede oste” og “Mælk, andet end ko-oste”; altså oste lavet på gedemælk og fåremælk.

- Produkterne bliver bedømt af fire eller fem dommere om mandagen. Tirsdag og onsdag har man så mulighed for at smage på andres produkter, og torsdag bliver ærespræmierne givet. Vi vandt ærespræmie for vores ultrafiltrerede hvide ost Akadia, som er tern i krydderolie. Ultrafiltreret betyder, at man bruger filterteknologi til at adskille valle og koncentratet, som er det, vi bruger til at støbe ostene med, siger produktionschef Peter Jensen, Nørager Mejeri. For at gøre messen til en fest for mejeriets omkring 150 mænd og kvinder store personale blev de inviteret på bustur til messen. Omkring 30 takkede ja, og fik en dag med smagsprøver på messen, og aftensmad på en kro på vejen hjem.

Og nu kan de se diplomet for ærespræmien på mejeriet.

- Med præmier kan vi vise, at vi laver produkter, der er på niveau med og gerne lidt højere end konkurrenternes. Når der kommer besøg, bliver der spurgt om diplomerne, så der er også indirekte markedsføringsværdi i det, siger Peter Jensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"