To mistænkelige brande i weekenden

Af Ture Damtoft, Mandag, 23/12/2019 10:30

VESTHIMMERLAND: Med tre brande på én weekend og mindst to mistænkelige vil politiet ikke afvise, at en eller flere pyromaner står bag.

Den første brand var i en lade med halmballer og uden el-installationer, som udbrændte natten til lørdag.

Politiet fik anmeldelsen kl. 04.07 og rykkede ud til ejendommen på Ullitshøjvej ved Svingelbjerg.

Anden brand var på den anden side af Aars - nærmere bestemt Ll. Binderup hovr politiet fik en anmeldelse om brand i en container kl.23.14 lørdag aften.

Her er der mistanke om, at en person er kommet itl at tømme et askebæger med gløder i.

Den tredje anmeldelse var en brand i en campingvogn på en markvej på Torstedvej ved Torsted. Der var ingen personer i campingvognen, og den var ikke tilkoblet nogen ting.

- Så det ser lidt mærkeligt, og vi var mistanke om en påsat brand, siger Preben Møller fra efterforskningssektionen ved Nordjyllands Politi i Hobro.

Samme skudsmål giver han branden i laden, hvor der altså ikke var tilkoblet el.

- Det ser mærkeligt ud, at der pludselig opstår sådan en brand. Der er nogen gange, det kan selvantænde sådan noget halm, men det kan se lidt mærkeligt ud, siger Preben Møller.

Forleden blev der påsat brand i en lastbil i Himmerland, og der har været adskillige mindre brand i eksempelvis containere. Tilsyneladende uden at personer har været udsat for fare.

Politiet vil dog hverken be- eller afkræfte, at der kan være en decideret pyroman eller flere på spil.

- Der er brande hele tiden, men man kan jo godt få den tanke, siger Preben Møller til spørgsmålet, om det er pyromaner, som står bag brandene.

Branden i laden og campingvognen vil nu bliver undersøgt nærmere, hvorimod branden i containeren ved Ll. Binderup indtil videre ikke betragtes som mistænksom.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"