Modstand i Aars mod projekt ved vandtårnet

Af Ture Damtoft, Onsdag, 23/11/2022 07:00

AARS: 34 nye boliger i fire etager og 12 meters højde.

Det er nøgletallene i et boligbyggeri ved vandtårnet centralt i Aars.

Projektet er i princippet blevet godkendt af Vesthimmerlands Kommune, og det er nu i høring hos naboerne.

Naboer som bestemt ikke er begejstrede for udsigten til 34 nye naboer, hvoraf nogle får udsigt til ellers private haver.

En gruppe borgere på Østermarken har taget initiativ til at oprette en gruppe af modstandere, som indtil nu har 75 medlemmer jævnt fordelt på de veje, der ligger omkring det foreslåede område.

Af deres høringssvar til kommunen, som Aars Avis har fået tilsendt, fremgår det, at deres primære bekymring ved projektet er sikkerhed for børn og unge.

Hvor der i dag er stier til fodgængere og cyklister, skal der anlægges en gennemgående vej.

Stier der bruges af elever på Østermarkskolen og af børn og unge, der dyrker motion og idræt i Idrætscenter Østermarken.

Et andet sted skal der anlægges en kun tre meter vej, hvor fortovet er stort set ikke-eksisterende ifølge naboerne.

- Vores overordnede bekymring for det planlagte boligprojekt ved vandtårnet i Aars er, at det er et meget stort byggeri på et lille område. Det virker som om, at man vil presse områdets kapacitet til yderste grænse, for at tilfredsstille bygherres ønsker og krav til hans egen rentabilitet og økonomi i forbindelse med opførelsen af boligprojektet. Det er vores opfattelse, at man med det nye udkast eskalerer markant op i antallet af lejligheder i projektet, da man nu er oppe på hele 34 lejligheder. Som står i meget skarp kontrast til de af bygherrers første udmeldinger på offentligt møde i vandtårnet, hvor han dengang snakkede et maksimum på 20-22 lejligheder, lyder det fra modstanderne af byggeprojektet.

Læs i næste uge interview med modstandere og muligvis kommentar fra bygherre.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"