Myretue-børn uddannet til Økohelte

Tirsdag, 13/10/2015 04:01

Hvad får børnene ud af at deltage?    
I Øko-Superhelteskolen får børnene gennem leg og læring indsigt i den økologiske produktionsmetode. Børnene bruger deres sanser og deres motorik til at tilegne sig viden om miljø og fødevareproduktion på en sjov og børnevenlig måde.
Aktuelt havde den lokale uddeler inviteret cirka 20 børn i alderen 4-5 år fra Børnehaven Myretuen til en formiddag med økologi som omdrejningspunkt, og aktiviteten fandt sted i torsdags, hvor børnehavebørnene med kapper og masker blev »forvandlet« til Øko-Superhelte. Først skulle alle de udklædte børn rundt i SuperBrugsen for at finde varer med det danske og det europæiske ØKO-mærke, og det gik »som en leg«. Herefter fortrak børnene til en pavillon, som var stillet op udenfor butikken, og her skulle de igennem forskellige øvelser, hvor de hjalp med at skaffe rent drikkevand ved at skyde efter dunke med pesticider, de befriede køer, som skulle føres gennem en labyrint for at komme på græs, de skulle bruge deres sanser til at føle, lytte, se og lugte til henholdsvis økologiske og konventionelle produkter. Og endelig skulle alle børnene en tur i frø-bombeværkstedet og lave deres egen superhelte-ammunition. Afslutningsvis fik alle børnene et diplom som bevis på, at de er blevet uddannet Øko-Superhelte.   

Uddeler Jesper Rafn oplyser i forbindelse med kampagnen, at salget af økologiske produkter »kun går én vej« - og det er fremad. - Efterspørgslen på nogle varegrupper er enddog indimellem større end producenterne kan følge med til, så der er ingen tvivl om at forbrugerne tager de økologiske produkter mere og mere til sig, udtaler Jesper Rafn.
Coop Danmark ønsker at påvirke denne udvikling i positiv retning, og derfor sættes der forskellige aktiviteter i gang rundt omkring i landet. »Øko-superhelteskolen« er altså én af disse, og det blev vældig godt modtaget af de 3-6 årige børn fra »Myretuen«.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"