Næsten 70 smittede på Aars skoler

Af Ture Damtoft, Fredag, 12/11/2021 12:44

AARS: Med 59 covid-19 smittede på Aars Skole og ni på Østermarken Skole er Aars suverænt den by med den højeste koncentration af smitte.

Der er dog ikke sendt flere klasser hjem end Aars Avis kunne skrive i mandags.

Det drejede sig om to af tre 2dn klasser på Aars Skole - og de er begyndt at vende tilbage efter at have testet negativ.

De 59 smittede er primært 2dn klasses eleverne samt deres søskende, oplyser skole og dagtilbudschef Anders Norup.

Han har sammen med skolelederne og kommunens beredskab har indført en række tiltag for at begrænse smitten.

- Forældrene afleverer børnene udenfor skolen eller børnehaven, børnene er i deres egen klasse, sociale arrangementer er blevet udsat, vi har opdelt frikvarter og skole-hjem samtaler bliver holdt virtuelle. Vi er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som er enige i vores tiltag, siger Anders Norup.

Alle nærkontakter til en elev, der er bekræftet smittet bliver bedt om at tage en kvik-test samme dag og derefter to PCR tests på henholdsvis 4. og 6. dagen.

- Det er som udgangspunkt alle i klassen samt lærere og pædagoger, og så opfordrer vi naturligvis familierne til også at lade sig teste. Fra næste uge poder vi to gange om ugen alle ikke vaccinerede elever og elever, som ikke har været konstateret smittet indenfor 12 måneder. Smitten er fortsat under kontrol, men vi følger det tæt pga. stigningen, siger Anders Norup.

Der er enkelte tilfælde på andre skoler i kommunen.

De to 5te klasser på Løgstør SKole, som var blevet hjemsendt, er også begyndt at vende tilbage.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"