Ny bog om Aars Lystanlæg til november

Af Ture Damtoft, Søndag, 29/09/2019 14:24

AARS: Lystanlægget i Aars har siden grundlæggelsen i 1898 spillet en afgørende rolle for byen. Samtidig med stationsbyens fremgang gennem 1900-tallet udviklede anlægget sig fra at være en privat park for byens bedre borgerskab til at være et frirum for hele byens befolkning.

En rolle den har haft lige siden.

Det var borgerne selv, der etablerede anlægget, og stod for driften, indtil kommunesammenlægningen i 1970, hvor det overgik til Aars Kommune. Byens store fester blev afholdt her, og folk kom langvejs fra for at deltage og nyde byens smukke anlæg. Især de årlige grundlovs- og Kimbrerfester dannede rammen om byens sociale begivenheder, hvor folk fra nær og fjern kunne mødes med venner og bekendte til hyggelige stunder sammen.

Med 30.000 kroner i støtte fra Spar Nord Fonden er udgivelsen af en ny, flot og billedrig bog om lystanlægget i Aars et stort skridt tættere på udgivelse.

Museumsinspektør og arkivleder ved Vesthimmerlands Museum og Lokalhistorisk Arkiv Aars, Kim Ørsted Iversen, har i de seneste år gennemgået og bearbejdet kildematerialet og skrevet historien om byens anlæg fra 1898 til i dag.

Med støtten fra Spar Nord Fonden er håbet, at hans bog om Aars Lystanlæg kan udkomme sidst i november i år.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"