Ny turistforening i Aars er kommet godt fra start

Af Thorkil Christensen, Tirsdag, 18/02/2020 14:04

AARS: Den nye Turistforening for Aars og Omegn er kommet godt fra start.

Det konstaterede formanden, fhv. bankdirektør Poul Damgaard, Aars, ved generalforsamlingen der blev holdt på Vesthimmerlands Museum.

- Foreningen blev stiftet 4.maj 2018 efter den gamle Aars Turistforening havde indstillet sit virke på grund af økonomiske problemer. Vi var en håndfuld turistinteresserede, der mener, at byen og omegnen fortsat har behov for en lokal turistaktør til at fremme turismen, at oplyse om egnens seværdigheder, at yde service til områdets turister og som kan tilbyde turistevents for foreningens medlemmer. Desuden er foreningen talerør og samarbejdspartner overfor VisitVesthimmerland, kommunen m.fl., sagde Poul Damgaard.

Formanden oplyste, at den nye forening som noget af det første, forsøgte at fastholde kommunens årlige driftstilskud via Visit Vesthimmerland på 133.000 kr., et tilskud som den gamle forening i flere år havde modtaget, bl.a. til drift og bemanding af en lokal tursitinformation i Aars by, men som i forbindelse med lukningen blev sløjfet. Pengene blev i stedet, sammen med tilskud til kommunens øvrige turistforeninger anvendt til en ny strategi for områdets turistformidling og udvikling af digitale self-service platforme.

Foreningen satte fokus på flere af områdets spændende turistperler og deres tilstand for turistbesøgende, bl. a. Navnsø lidt nord for Aars der administreres af Naturstyrelsen Himmerland. Området var i en lidt sørgelig forfatning med manglende skilte, tilgroede stier og P-pladser. Foreningen opfordrede styrelsen til at få sat skik på det, så turisterne havde mulighed for at finde vej og få mulighed for at gå en tur rundt om søen. Det tog Naturstyrelsen og skovfogeden positivt op, så man allerede i januar 2019 kunne gennemføre en guidet tur rundt om søen sammen med Naturfredningsforeningen. Nu er der både skilte og fine stier i området.

Læs mere i Aars Avis...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"