Nyvalgte MF Theresa Berg Andersen har fået fire ordførerskaber for SF

Af Ture Damtoft, Onsdag, 21/12/2022 11:13

VESTHIMMERLAND: Socialistisk Folkeparti har efter halvanden måned fordelt ordførerskaberne i folketingsgruppen. 

Nyvalgt MF Theresa Barg har fået ansvaret som ordfører for socialområdet herunder §71 udvalget, landdistrikter - delt med Karina Lorentzen Dehnhardt, kirkeordfører samt kommunalordfører, hvor hun er formand for Indenrigs og Kommunaludvalget.

- Jeg er meget glad. Jeg glæder mig enormt til at kæmpe på socialområdet, for velfærden og den offentlige omsorg og ikke mindst forebyggelsesdelen. Jeg tror på, at vi henter rigtig meget på forebyggelsesdelen. Det er det her område, ved siden af børn og ældre området, som mit politiske hjerte brænder ekstra meget for, udtaler Theresa Berg Andersen om socialordfører posten. 

Som kirkeordfører vil hun forsøge at få mere opmærksomhed på det område, fordi hun mener, kirkeområdet og de 72 pct. af den danske befolkning, som er medlemmer af Folkekirken, får for lidt opmærksomhed. 

Landdistrikts og kommunal ordførerskaberne passer godt sammen for medlemmet af Folketinget fra Vilsted. 

- Selvfølgelig skulle en Nordjyde, der bor i et landdistrikt og kender mange af disse, kæmpe for landsbyernes eksistens. Der skal være muligheder for at vælge et liv udenfor de store byer. Som kommunalordfører skal jeg bruge al min erfaring fra mit byrådsarbejde igennem snart 10 år. Jeg ved, at kommunerne er økonomisk presset, og de bliver ikke mindre presset med det nye regeringsgrundlag, der er landet. Kommunerne løser en kæmpe opgave hver dag, og mange gør det rigtig godt, udtaler Theresa Berg Andersen, der også skal være formand for det udvalg i Folketinget.

- Det aner jeg ikke så meget om. Men her kan jeg citere Pippi Langstrømpe, for man er vel pædagog: ”Det har jeg aldrig prøvet før, men det klarer jeg helt sikkert”, udtaler hun. 

Theresa Berg Andersen var opstillet i Himmerlandskredsen og blev valgt med 4115 personlige stemmer. Hun har tidligere været vikar i Folketinget i et lille års tid. 

SF blev Folketingets fjerdestørste parti efter valget i november med 15 mandater. 

Partiets gruppeformand Karina Lorentzen udtaler om ordførerskaberne: Vi har nu sat et hold, der skal gå kritisk og konstruktivt til SVM-regeringen. Vi har en stærk sammensætning af rutinerede kræfter og nysgerrige nyvalgte, der alle ser frem til at komme i gang med det politiske arbejde. Jeg synes allerede, vi har set, at den her regering behøver en vis hjælp til at føre rød-grøn politik. Illustreret ved det midlertidige børnetilskud, der bliver fjernet; på beskyttelse af drikkevandet, hvor regeringen udvander tiltag; på pensionsområdet, hvor der faktisk forringes vilkår samlet set. 

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"