Oksefars tilbage i disken i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 15/01/2025 07:00

AARS: Pasta med kødsovs eller lasagne var nummer fire på listen over danskerne top10 populære aftenmåltider i 2024, men her i begyndelsen af 2025 er mange kunder gået forgæves, når der skulle købes 500 gram oksefars.

Skuffede kunder er blevet mødt af tomme kølemontrer, hvor oksekødet skulle ligge, og slagtermester Jan Bjørn i Kvickly Aars har fået en del kommentarer fra kunderne.

- Jeg vil ikke sige, de har brokket sig. Der er kunder, vi har taget en dialog med for lige at forklare dem situationen, og så har de jo hørt lidt om det, siger Jan Bjørn.

Mangelen på oksekød er ikke gået ud over det samlede salg i slagterafdelingen, for der skal jo alligevel mad på bordet.

Måske ikke rugbrødsmadder, som var nummer et på 2024 listen, men så nummer to på listen.

- Vi har solgt rigtig meget kylling. Det er eksploderet helt vildt lige nu, så det har vores kunder nok valgt som et alternativ, hvis vi ikke havde mere oksefars den dag, siger Jan Bjørn, der melder om lys for enden af tunnelen.

Mangelen på oksekød har ramt stort set hele Europa i de første par uger af året, men nu er der begyndt at komme gang i hjulene på slagterierne i både Tyskland, hvor Coop også modtager kød fra, og Danmark.

- I dag (tirsdag, red.) har vi modtaget det, vi har bestilt. Der er begyndt at komme de samme mængder, og det ser godt ud igen. det er også de meldinger, vi får fra Coop, at der er bedring, så man skulle kunne få sin lasagne igen, siger Jan Bjørn.

Det var julens skyld
Den udmelding bliver bekræftet af adm. direktør og medejer af Himmerlandskød i Aalestrup, Lars Andersen, der dog ikke kan genkende budskabet om, at der har været mangel på leverancer.

Forklaringen på de tomme montrer ligger ifølge ham i juledagene.

- Situation opstår ved, at julen er faldet på en tirsdag, så der var seks arbejdsdage der udgik. Når folk så har fyldt sig med gris og and hele julen, så vil de gerne gave oksekød, og det er klart, at når seks dage, så er udgået, kan der være mangel. Vi har leveret det, vi har lovet men har taget højde for de seks dage, siger Lars Andersen.

Der bliver nu slagtet som normalt på Himmerlandskøds slagteri i Aalestrup, og efterspørgslen på oksekød er så god, at produktionen bliver udvidet.

- Fra denne uge udvider vi slagtetiden med fem timer om ugen, og det gør, at vi kan slagte 400 dyr mere. Vi har fået flere leverandører, og derfor kan vi udvide slagtetiden, og vi søger fortsat efter flere leverandører, siger Lars Andersen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"