Om at turde stå ved sig selv

Af Torsten Hansen, Onsdag, 23/01/2019 08:06

BLÆRE: I begyndelsen af februar inviterer LOF Vesthimmerland og styregruppen for Motion Samvær i Vesthimmerland til foredragsaften med den kendte danske skuespiller Thure Lindhardt.

Foredraget holdes tirsdag, 5. februar i Blære Multicenter.

Thure Lindhardt startede sin karriere tidligt og har fra begyndelsen været drevet af en helt særlig professionalisme, der har gjort ham til en internationalt kendt og i særdeleshed anerkendt skuespiller.

Thure Lindhardt er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998 og har siden da medvirket i en lang række danske og internationale film, tv-serier og teaterforestillinger. Herhjemme er han gennem årene blevet anerkendt og hædret for sit skuespil med adskillige priser deriblandt Reumerts Talentpris, Hartmann-Fondens Diplompris og Teaterpokalen.

I 2000 fik Thure Lindhardt sit gennembrud med spillefilmen ”Her i nærheden” og medvirkede derefter i andre danske filmsucceser som ”Nordkraft”(2005), ”Flammen & Citronen” (2008), ”Blå mænd” (2008) og ”Sandheden om mænd” (2010).

Thure Lindhardt er vokset op i Roskilde og vidste fra barns ben af, at han ville være professionel skuespiller. Da han var bare 12 år gik han til audition til en rolle i Bille Augusts Oscar-vindende ”Pelle Erobreren” (1987).

Siden sin tv-serie debut i 1998 i ”Strisser på Samsø” har Thure Lindhardt også medvirket i flere populære danske og internationale tv-serier heriblandt ”Edderkoppen” (2000), ”Rejseholdet” (2002), ”The Borgias”(2013), ”Badehotellet” (2016) og senest ”The Last Kingdom”(2017).

I foredraget tager Thure Lindhardt afsæt i sit professionelle liv, i kunst og formidling og det at turde tage sig selv alvorlig.