Online Blære bingo banko

Af Ture Damtoft, Onsdag, 01/04/2020 08:00

BLÆRE: Selvom Blære Friskole er lukket, skal fællesskabet vedligeholdes.

Det gjorde skolens personale og elever ved at spille online bingo banko fredag, 27. marts.

Pladerne var leveret eller sendt over Intra, og eleverne sad klar ved skærmene, da lærer Ida Plovbøl Pedersen satte spillet i gang.

Med en skærm mellem hende og skoleleder Lotte Ingstrup gik spillet live.

Det er ikke første gang eleverne på Blære Friskole og Børnehus har spillet banko, men første gang man har prøvet det på den her måde.

Der gik ikke lang tid før billeder fra eleverne begyndte at blive sendt ind - alle sad klar med en pc eller tablet og kunne hygge sig sammen med deres klassekammerater i en times tid.

Med skolen lukket kan man nemt komme til at savne fællesskabet, men når ens klassekammerater sidder klar med brikker og plader ude i hele lokalområdet, så er man sammen om noget. Også selvom man ikke sidder sammen.

- I en tid hvor vi skal stå sammen hver for sig, er det vigtigt at føle, at man er en del af et fællesskab. Det at vide, at alle de andre fra skolen også sidder foran skærmen, skabte et sjovt spil. Mens vi sad der, modtog jeg en masse sjove kommentarer som "ryst posen", kom nu med nr. ni" på sms, nøjagtig som hvis vi havde siddet i samme rum. Jeg havde en klar opfattelse af at alle gik op i spillet og jublen var ikke til at tage fejl af, hos dem der vandt, siger Lotte Ingstrup.

Det første “banko!” opkald kom efter kun syv minutter. Spillet fortsatte i en time og var ikke nær slut, før det blev foreslået at gentage det fredagen efter. Og, selvom alle ikke kan vinde en præmie, så vandt de alle på nærhed og samvær. Og så kan 0.-1. klasse se frem til to gange sodavand til hele klassen, som Niklas og Christian vandt til dem. Præmierne kan afhentes i skolens elevrådsdrevne bod.

- Så er der noget ekstra at se frem til, når skolen begynder igen, siger Lotte Ingstrup.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"