Opdateret. Lars Rem fra Hvalpsund: Pernille er meget velkommen

Af Ture Damtoft, Fredag, 10/03/2023 09:47

Opdateret 18.12

VESTHIMMERLAND: Lars Rem byder Pernille Vermund velkommen men håber at nye initiativer fortsætter.

- Det er nok ikke verdens dårligste idé (at Pernille Vermund vender tilbage, red.), som sjællenderen Lars Rem siger på bedste jydske underdrivelsesmaner.

Partistifteren har meldt sig klar til at indtage formandsposten i Nye Borgerlige igen, og skulle ifølge et nærmest enigt politisk-kommentator-korps være den eneste, som kan redde partiet.

Til en lille smule ærgrelse for byrådsmedlemmet i Vesthimmerlands Kommune.

- Pernille er meget velkommen. Vi troede, vi kunne stå på egne fødder, det kunne vi så tilsyneladende ikke. Der var nogle gode ting omkring Lars Boje, som at alle byrådsmedlemmer mødtes på "teams" hver søndag. Det fungerede godt, men jeg er overhovet ikke bekymret om, at Vermund kommer tilbage som formand, siger Lars Rem.

Lars Rem fra Hvalpsund, der blev valgt ind i byrådet for Nye Borgerlige i 2021, vågnede ligesom de fleste andre op til nyheden om, at formanden for partiet var blevet ekskluderet efter 31 dage på posten.
Personsagerne i Nye Borgerlige har fyldt mere end politikken i medierne siden folketingsvalget i november.
Nu er der kun tre af seks mandater tilbage, der er ingen formand, og partistifter Pernille Vermund vil forlade politik efter denne valgperiode.
Trods de enorme udfordringer holder Lars Rem dast.
- Jeg tror ikke, situationen kommer til at påvirke mig, for jeg er i det for politikkens skyld og vil ikke tale om personsager. Jeg vil også gerne komme med et suk, for jeg er træt af, at vi kun er interessante, når vi laver ballade. Når vi laver noget god politik, og det har vi lavet meget af, hører man ikke rigtig om det i de landsdækkende medier, siger Lars Rem.
Han er fortsat ved at fordøje nyheden om eksklusionen af Lars Boje Mathiesen pga. nogle urimelige økonomiske krav, han ifølge partiets hovedbestyrelse havde stillet.
Derfor har han ikke hverken analyseret sig frem til eller formuleret et tydeligt svar på, hvad den nuværende kaotiske situation kommer til at betyde for partiet.
- Det ved jeg simpelthen ikke; hverken nationalt eller kommunalt. Jeg er jo Nye Borgerlige, og synes vi er ret fornuftige. Det viser nok lidt, at vi er et meget ungt parti. At vi skal lære de interne spilleregler. Vi er jo i politik, fordi vi vil det bedste for land, region og kommune. Vi ser bare forskelligt på det på tværs af partierne og nogle gange internt i partierne, siger Lars Rem, der ikke har taget stilling til, om han ønsker Pernille Vermund tilbage på formandsposten.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"