Oprykning og fest for spillere og tilskuere i Hornum

Onsdag, 31/10/2018 08:22

Er ubesejrede på hjemmebanen i Hornum og friske spillerkræfter lover godt for fremtiden

FODBOLD: Med en storsejr på 6-2 over Støvring IF på hjemmebanen Hornum Stadion sikrede Hornum Idrætsforening sig oprykning til serie2 til foråret, og tager dermed springet op i den højere række i første forsøg efter nedrykningen i foråret.
Holdet og de omkring 130 tilskuere fik sig ellers en ordentlig forskrækkelse allerede i 2. minut, da gæsterne udnyttede en løs chance og scorede til 0-1.
- Der begyndte man at tænke, åh nej - der går gummiben i den, nu hvor det skal afgøres, siger træner Jens Thorup, om tankerne der lige nåede at løbe gennem hovedet.
For allerede to minutter senere udlignede Philip Mortensen til 1-1 på assist af Niclas Sigvardsen Nielsen, og i det 16. minut scorede fuldkamps-debutanten Jens Weissmann til 2-1 på assist af Martin Kjær Christoffersen. 
Derefter så Hornum sig ikke tilbage, og som kampen skred frem kunne festen begynde.
Jens Weissmann scorede til 3-1 i det 28. minut, og kort før halvleg ladge han op til Marc Kastrup Nielsen, der scorede til halvlegsresultatet 4-1.
Men selvom festen så småt var begyndt blandt tilskuerne, var der ikke feststemning i omklædningsrummet.
- Vi skulle holde fokus, for selvom man er foran 4-1, véd man, at der ikke skal meget til, for at kampen vender, siger Jens Thorup.
Han var dog begyndt at få lidt kriller i maven, men først da Niclas Sigvardsen Nielsen scorede til 5-1 på straffespark i det 59. minut, begyndte træneren at føle sig sikker.
Og med scoringen til 6-2 af Simon Baade på assist af Daniel Brodersen, var den sidste lille stump af tvivl blæst væk, og tallet nul for tabte kampe på hjemmebane blev holdt.
Støvring fik et trøstmål omkring 10 minutter før tid, men det var egentlig ligegyldigt, og ved slutfløjtet fik spillerne selvfølgelig armene i vejret og fejrede oprykningen med tilskuerne og den obligatoriske champagne-sprøjtning.
Fest og fremtid
- I omklædningsrummet fik vi knappet nogle øller op, for hvis ikke det skal fejres, så véd jeg ikke hvad, siger Jens Thorup, der fortsatte ud i byen for at feste med spillerne og andre fra klubben.
Formanden for Hornum IF, Johnny Nielsen, var naturligvis også glad, og han begyndte at se frem mod næste sæson, da Aars Avis talte med ham.
- Vi er selvfølgelig stolte over sejren og oprykningen. Vi er en lille klub uden en stor bred trup, og på trods af skader hos nogle af stamspillerne, har vi formået at finde friske kræfter i klubben. Unge 15, 16, 17 årige knejter, som vi har hevet op af hatten, og som har kunnet gøre en forskel på banen. Det har været helt fantastisk at se de unge spillere, og det lover godt for fremtiden, siger Johnny Nielsen.
Fremtiden vil også være med træner Jens Thorup, der har skrevet kontrakt for et år mere i klubben.
Han ser også frem mod næste sæson, og fremhæver også de unge spillere.
- Vi skal lære at score mere på vores chancer, og vi så måske løsningen i en som Jens Weissmann, der spiller sin første hele kamp på førsteholdet. Han scorer jo to og lægger op til et mål - det er virkelig imponerende, og vi har jo også andre unge spillere, som banker på til en fast plads på førsteholdet, siger Jens Thorup.
Nu venter han på at kende modstanderne i rækken til foråret, så han kan gå igang med at forberede sig.
- Vi får at se efter weekendens kampe, der begynder billedet at tegne sig. Jeg vil helst ikke for langt sydpå, for jeg kender holdene heroppe lidt bedre, men uanset hvad får vi en god vinterferie.
Hornum slutter sæsonen mod Aars IK på udebane på lørdag. Holdet har kun indkasseret et enkelt nederlag i hele sæsonen, og Aars IK skal vinde for at kunne overhale Løgstør og tage andenpladsen i puljen.
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"