Optiker i Aars: Køb lokalt og sæt gang i hjulene igen

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 10/03/2021 08:00

Nyt Syn udlodder gavekort til butikker i Aars

AARS: Nedlukningen af butikker og små virksomheder på grund af Corona-restriktioner har stået på længe. Det har medført økonomiske udfordringer og usikkerhed., men hvis man som forbruger vil have en lokal blomsterforretning, café, skobutik eller andre specialbutikker, så har de mere end nogensinde før brug for, at kunderne lægger deres indkøb hos dem.

Sådan syger optiker Kent Sørensen, der driver Nyt Syn i Aars og som nu sammen med landets øvrige Nyt Syn-optiker-butikker går sammen om en kampagne, der opfordrer til at handle lokalt.

Store konsekvenser

- For hvis ikke der kommer gang i hjulene igen, kan de økonomiske konsekvenser være så store, at flere lokale butikker og selvstændige må dreje nøglen om. Så nu er det op til kunderne, om der i fremtiden skal være et lokalt handelsliv, siger Kent Sørensen.

Den danske frivillige optikerkæde Nyt Syn består af 60 butikker, hvor optikerne selv ejer deres butik og derfor er helt afhængige af en stærk lokal handel – også hos de øvrige butikker i byen.

- Nyt Syn er en 100 procent danskejet optikerkæde, hvor vi selv ejer og driver vores butikker, og alle Nyt Syn-optikere er derfor gået sammen om en kampagne, hvor vi opfordrer til, at man ser og bruger alle de tilbud, der findes lokalt. Det kan være den lokale boghandel, tøjbutik eller skoforretning, der har brug for opbakning og indtægt.

Vi opfordrer til, at man så vidt muligt handler lokalt, når man har brug for tøj, elektronik, gaver mm., men også at man bakker op om de caféer og restauranter, vi har her i byen, f.eks. ved at købe take-away, siger Kent Sørensen.  

Gang i handlen

For at sætte ekstra gang i den lokale handel, udlodder Nyt Syn Aars lige nu gavekort til brug i butikker i Aars når man køber briller eller kontaktlinser.

Kent Sørensen vil gerne give en konkret anledning til, at kunderne også bruger de øvrige butikker i Aars, og derfor trækker han lod om gavekort til nogle af byens butikker blandt dem, der køber deres briller eller kontaktlinser i butikken.

- På den måde håber vi på at bidrage til at sætte endnu mere gang i hjulene i byen, fortsætter Kent Sørensen.

 

Det lokale handelsliv blomstrer bedst, hvis der er flere spændende butikker, der kan trække kunder til og skabe liv i gaden. Derfor har butiksejerne en fælles interesse i, at alle får gang i handlen igen.

Som lokal optiker og en aktiv del af det lokale handelsliv mærker Kent Sørensen tydeligt, når byens erhvervsdrivende har det svært. Derfor er Nyt Syn Aars også meget afhængige af, at kunderne finder byens øvrige handelsliv spændende og kommer forbi på gaden. Og alle lokale butiksejere og mindre erhvervsdrivende har en stor interesse i at stå sammen om at få kunder i butikkerne igen, samtidig med at man passer på hinanden.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"